Swansea 2–0 Leicester

Fjorårets seriemester har virkelig truffet bakken denne sesongen. Laget har ikke vunnet en seriekamp siden 1-0-seieren mot West Ham på nyttårsaften. Siden den gang har Claudio Ranieri spilt seks kamper, hvorav fem har endt med tap og én har endt uavgjort.

Borte mot Swansea søndag var laget under med 0-2 allerede før pause. Midtstopper Alfie Mawson avsluttet som en spiss da han etter 36 minutter dunket inn 1-0 på volley etter et frispark fra Gylfi Sigurdsson.

Olsson doblet

Martin Olsson doblet ledelsen sekunder før pause da han ble spilt gjennom på venstre. Svensken gikk for kraft i avslutningsøyeblikket og skuddet var ikke nevneverdig godt plassert, men hans skandinaviske venn Kasper Schmeichel i Leicester-målet maktet ikke å stoppe skuddet.

Islam Slimani kom inn for Ranieris mannskap i pausen og hadde en kjempemulighet til å redusere etter 63 minutter. Algerieren ble spilt gjennom av Riyad Mahrez, men avslutningen ble reddet av Lukasz Fabianski.

Åttedelsfinale i mesterligaen

Gjestene kom aldri nærmere. Leicester er nå kun ett poeng foran Hull, som innehar den øverste nedrykksplassen. Neste mulighet til å rette opp inntrykket for Ranieri og co. er i FA-cupkampen mot Milwall 18. februar.

Deretter venter, paradoksalt nok, åttedelsfinale i mesterligaen mot Sevilla 22. februar.

Hør Nils-Ingar Aadne fortelle om hvorfor han la komikerrollen på is og satset som profesjonell langrennsløper i ukens Aftenpodden Sport: