Det besluttet Oslo kommune på et møte torsdag. Neste helgs renn avlyses grunnet frykten for spredning av koronaviruset.

– Først og fremst synes Holmenkollen Skifestival at dette er utrolig leit, men samtidig stiller vi oss hundre prosent bak den avgjørelsen som kommunen har tatt, sier daglig leder i Holmenkollen Skifestival, Kristin Vestgren Sæterøy.

– Vi tar folks liv og helse på det største alvor og har som kommunisert tidligere til enhver tid forholdt oss til de råd og den informasjon som norske helsemyndigheter har gitt og fortsetter å gi, tilføyer hun.

Forstår avgjørelsen

I Norges Skiskytterforbund forstår man også beslutningen Oslo kommune har tatt.

– Selv om vi synes det er fryktelig synd å måtte avlyse et stort og viktig arrangement som verdenscupfinalen i skiskyting, kommer folks liv og helse først. Vi er innstilt på å være en del av den norske dugnaden for å minimere smittespredning av koronaviruset, generalsekretær Anne Varden.

Onsdag meldte Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) at en beslutning rundt neste helgs renn i Holmenkollen kunne ventes torsdag.

Nylig gikk verdenscuprennene i langrenn, kombinert og hopp i Holmenkollen for tomme tribuner på grunn av virus-situasjonen.

Ingen finsk avlysning

Skiskytterne konkurrerer denne uken i finske Kontiolahti. Torsdag melder Det internasjonale skiskytterforbundet at man tar hensyn til finske myndigheters oppdaterte liste over råd rundt virussituasjonen.

Rådene innebærer at arrangementer med mer enn 500 deltakere skal avlyses. Den bestemmelsen rammer ikke verdenscuprennene.

Samtidig er det besluttet å stenge tribunene, samt at antall personer som «er involvert på arenaen» til enhver tid skal begrenses til 500. Med det som utgangspunkt tar man sikte på å avvikle helgens renn som planlagt.