Barcelona måtte avslutte med ti mann og greide bare 2-2 borte mot Celta tirsdag, men er nå bare to seire fra et nytt seriegull.

Storscorerne Lionel Messi og Luis Suárez måtte starte på benken i Vigo, men Barcelona tok likevel ledelsen ved Ousmane Dembélé.

Jonny utlignet rett før pause etter et balltap av Andre Gomes, og halvveis sto det 1-1.

Jonny (til v.) og Ousmane Dembélé scoret hvert sitt mål da Celta greide 2-2 mot Barcelona tirsdag. Foto: Lalo R. Villar, AP / NTB scanpix

Utvisning og utligning

Messi kom inn etter en time, og Barcelona tok ledelsen igjen bare fire minutter senere. Paulinho så først ut til å score på et innlegg fra Nélson Semedo, men Paco Alcácer hjalp ballen over linja og ble kreditert målet.

Barcelona-innbytter Sergi Roberto ble utvist om lag 20 minutter før slutt, da han felte Iago Aspas på full fart mot målet. Samme Aspas utlignet for Celta i det 82. minutt, men han brukte armen for å få inn ballen da Marc-André ter Stegen glapp den, og målet burde vært underkjent.

– Vi fikk et poeng til, og nå trenger vi bare seks til. Det var vanskelig i dag, særlig etter utvisningen. Vi måtte samle oss, men vi holdt ut, sa Barcelona-trener Ernesto Valverde.

– Barcelona skapte mye etter at Messi kom inn, men vi sto imot. Aspas er uvurderlig for oss. Ikke bare for målene, men for sin smittende innstilling, sa Celta-trener Juan Carlos Unzue.

Hareide på tribunen

På tribunen var Danmarks landslagssjef Åge Hareide i forbindelse med et besøk hos Celta-spillerne Daniel Wass og Pione Sisto.

Tidligere tirsdag spilte Sevilla, som i likhet med Barcelona ble slått ut av mesterligaen forrige uke, 0-0 borte mot Deportivo La Coruña.

Barcelona topper tabellen 12 poeng foran Atlético Madrid, som har seks kamper igjen. Barcelona har igjen fem kamper og trenger bare å vinne to av dem for å bli mester.