– Det er ikke hundre prosent sikkert, nei. Men det er et realistisk mål, og så alle parter være klar over at det ikke kan gå, svarer Torgalsen på spørsmål om OL-gullvinnerens være eller ikke være i VM i Eugene 15.-24. juli.

Han forteller at Karsten Warholm har en liten skade i hamstring, i høyre lår. Lårets bakside består av flere muskler. Warholms skade, som han pådro seg i sesongdebuten i Rabat, sitter i bicepsmuskelen.

– Det er kanskje den mest vanlige sprintskaden. Jeg har sett den mange ganger, sier Thomas Torgalsen.

Karsten Warholm må selvsagt droppe Bisletts Diamond League-stevne 16. juni. Det stevnet skulle i utgangspunktet vært hans første konkurranse denne sesongen, som inneholder VM og og deretter EM i München en måned senere. Karsten Warholm (26) er regjerende verdensmester på 400 meter hekk (2017 og 2019) samt regjerende europamester (2018). Da han vant OL-gull i Tokyo for 10 måneder siden satte han verdensrekord med 45,94 - en måned etter at han gjorde det samme med 46,70 på Bislett.

Han bestemte seg imidlertid for å dra til Marokko sist torsdag for å starte konkurransesesongen 10 dager tidligere enn først planlagt. Ut fra start i ytterste bane stoppet han brått opp etter å ha passert første hekk, og tok seg til høyre lår. Både Warholm selv og trener Leif Olav Alnes antok at det skyldtes en muskelkrampe.

– Det er på mikronivå. Det er så vidt noe synlig på følsom bildediagnostikk. Men det er ekstreme greier han driver med. Hamstring(skade) er lei. Han kan slå skaden opp igjen, forklarer lege Thomas Torgalsen (67), som selv er tidligere lengdehopper i friidrett.

Han sier videre at Karsten Warholm gjennomgikk en ultralyd- og MR-undersøkelse hos ham Olympiatoppens toppidrettssenter i Oslo.

Stockholm arrangerer sitt Diamond League-stevne, med 400 meter hekk på programmet, torsdag 30. juni. Det er også uaktuelt for Warholm. Torgalsen sier at det er «de siste 20 prosentene» som kan bli utfordrende. Det vil si den siste femtedelen av rehabiliteringen og opptreningen han nå må igjennom.