Med åtte poeng (to mål og seks assists) på fire kamper har Mats Zuccarello virkelig vist seg fra sin beste side i Minnesota Wild-drakten, og nordmannen ble av NHLPA – spillerforeningen i NHL – kåret til ukens spiller.

Av NHL er han trukket frem som én av tre stjernespillere den siste uken. Zuccarello har fått den tre stjerner, som symboliserer at han er plukket ut som den tredje beste spilleren i ligaen den forrige uken – bak målvakt Andrej Vasilevskij og Patrick Kane.

I løpet av forrige uke passerte Zuccarello 400 målpoeng i NHL og han imponerte stort da han serverte lagkameraten Matt Dumba i forkant av den dramatiske avgjørelsen mot Los Angeles King i spilleforlengelse.

– Han har øyne i nakken. Jeg aner ikke hvordan han så meg bak alle de spillerne, men det var en helvetes pasning, sa Dumba etter kampen.

Natt til tirsdag ble det imidlertid tap - på aller verste vis - for Zuccarello og Minnesota Wild i Las Vegas. Klubben hadde vunnet de seks siste kampene før møtet med Golden Knights, som toppet avdelingen i vest med ett poeng ned til Wild.

Zuccarellos lag ledet 4–2 etter en hendelsesrik 2. periode, men Golden Knights klarte å utligne i 3. periode - og fikk så inn seiersmålet i overtiden.

Nordmannen hadde på forhånd poeng i seks strake kamper. På de syv kampene han hadde spilt hadde han elleve poeng – et snitt på 1,57 poeng. Kun Connor McDavid hadde et høyere poengsnitt pr. kamp. Men mot Golden Knights natt til tirsdag kom ikke Zuccarello på poenglisten. Han var 18.02 min. på isen.

Golden Knights fikk for første gang på ett år lov til å åpne hallen for tilskuere - men med strenge regler for antall og hvordan de skulle sitte.

Zuccarello fortalte i desember i fjor at han vil gi 1000 kroner for hvert målpoeng til sin egen stiftelse som jobber med barn og unge og den gode uken har dermed også ført til et godt bidrag inn i stiftelsen. I tillegg til at Zuccarello selv betaler 1000 kroner per målpoeng, opplyste daglig leder Kristine Alcocer-Lund i Zuccarellostiftelsen i desember at de hadde 20 samarbeidspartnere som matcher alle bidragene til Zuccarello. Åtte målpoeng ga altså så mye som 168 000 til stiftelsen.