Philippe Gilbert vant den 12. etappen av Vuelta a España. Carl Fredrik Hagen beholdt sin sjetteplass i sammendraget etter en sterk etappe.

37 år gamle Gilbert rykket i motbakkene snaue ni kilometer før mål. Det var hans sjette etappeseier i rittet i løpet av karrieren. Det var hans tiende triumf i et av de tre største treukersrittene (Tour de France, Giro de Italia og Vuelta a España). Det viste en stolt Gilbert fram med hendene da han rullet i mål.

Bak jaktet den spanske duoen Alex Aranburu og Fernando Barceló. De kuttet inn mange sekunder mot slutten, men klarte aldri å hente inn Gilbert. Aranburu stakk av med annenplassen.

Holdt følge

Carl Fredrik Hagen var nok en gang i bra slag i Spania. I motbakkene på slutten holdt han følge med sammenlagtkanonene, syklet inn til 30.-plass og beholdt dermed sjetteplassen i sammendraget. Hagen så ikke ut til å ha problemer med å holde følge opp til toppen.

Primoz Roglic er fortsatt nummer én i sammendraget. Han er fire minutter og 59 sekunder foran Hagen.

Torsdagens etappe var 171,4 lang og gikk fra Navarra til Bilbao.

Kan bli historisk

27-åringen har imponert stort så langt i vueltaen, og kan være på vei mot tidenes beste prestasjon av en nordmann i et treukersritt. Aldri før har en norsk rytter blitt blant de ti beste i sammendraget av Vuelta a España. Dag Erik Pedersen er den eneste som er blitt blant de ti beste i et av de store treukersrittene. Han ble nummer ti i Italia i 1984.

Rasmus Tiller og Edvald Boasson Hagen ble henholdsvis nummer 123 og 124. Den norske duoen var snaue 18 minutter bak vinneren Gilbert.