DIREKTE på VG+: Wolfsburg - Chelsea 14.00

– Sam er i sitt livs form. Nå får hun virkelig all «creden» hun fortjener. Hun ser så farlig ut foran mål, sier Chelsea-manager Emma Hayes.

Den australske Chelsea-spissen noterte seg for to nye scoringer i seieren mot Aston Villa i helgen.

Da Chelsea slet mot et aggressivt Wolfsburg-lag i den første Champions League-kvartfinalen, var det Kerrs målteft og ferdigheter som sendte London-klubben i ledelsen kort tid etter pause:

Kort tid etterpå stod hun bak den målgivende pasningen da Pernille Harder doblet ledelsen mot sine tidligere lagvenninner.

– Vi vet og har fått en bekreftelse på hvor sterke Chelsea er offensivt med en gang de får muligheter. Det er ikke rom for å slurve bakover, og vi må også være nøye i egen oppbygging, sier Ingrid Syrstad Engen til VG før returmøtet.

– Det er absolutt det vi trenger hvis vi skal gå videre i Europa, sier Chelsea-manager Hayes om sitt førstevalg på spissplassen.

Scoringene mot Aston Villa i helgen gjorde at australieren er oppe i 19 mål totalt denne sesongen og er Chelseas toppscorer.

Samarbeidet med Fran Kirby (27), som hadde målgivende til Kerrs scoring mot Wolfsburg og dobbelen i helgen, fullroses av manageren.

TILRETTELEGGEREN: Den siste uken har Fran Kirby (t.h) levert målgivende pasninger til alle Sam Kerrs tre scoringer. Foto: ISTVAN HUSZTI / AFP

– De leser hverandres tanker. De bringer ut det beste i hverandre, sier Hayes om angrepsduoen.

– Fran er en fantastisk spiller, sier Kerr om lagvenninnen.

– Hun har vært i fantastisk form i år og det hun er så lett å spille sammen med. Jeg forstår henne, hun forstår meg. Hvis de ikke markerer Fran, så markerer de meg og da er hun ledig. Det er bare en sånn ting som fungerer, sier spissen.

Men kampen om semifinalebilletten i Champions League er fremdeles vidåpen. Dominique Janssens redusering fra straffemerket i forrige uke ga Wolfsburg et meget viktig bortemål før «hjemmekampen» i Budapest.

– Ganske enkelt er vi nødt til å score minst ett mål og holde nullen. Da gjelder det å klare å omsette de store sjansene til mål, og samtidig være tette bakover, sier Engen til VG.

HÅPER PÅ REVANSJE: Ingrid Syrstad Engen (i grønt) i duell med Chelsea Sophie Ingle i den første kvartfinalen som blåtrøyene vant 2–1. Foto: ISTVAN HUSZTI / AFP

Tyskerne styrte store deler av det oppgjøret, men mulighetene i åpent spill ble enten satt i stolpen eller reddet av en strålende Chelsea-keeper Ann-Katrin Berger.

Den norske midtbanespilleren håper Wolfsburg får opp effektiviteten inn mot den avgjørende kampen.

– Vi må ta med oss at vi kommer oss til mange store sjanser, og særlig gjennom bra innleggsspill. Det har vi fortsatt å jobbe med, også handler det om å være kontant i selve avslutningsøyeblikket, sier 22-åringen.

– Vi er i boks med mange folk, og klarer å spille oss gjennom motstanderne. I morgen håper jeg vi belønner det med scoringer.

Returoppgjøret mellom Wolfsburg og Chelsea har kampstart 14.00 onsdag.

Se kampen direkte på VG+.