Haugesund - Sogndal 0–0

Haugesund bommet på straffe da laget spilte 0-0 mot Sogndal i Eliteserien. Igjen fikk FKH trøbbel med å finne nettmaskene mot Eirik Bakke og co.

Haugesund hadde før denne kampen spilt fire strake hjemmekamper mot Sogndal uten å score et eneste mål. Og historien skulle gjenta seg. FKH står nå med elleve poeng etter sju kamper, mens Sogndal ligger nest sist i serien med fem poeng.

Etter halvspilt kamp hadde ikke publikum fått mye igjen for pengene som var brukt på inngangsbilletten. Et skudd fra 14 meter, signert vertenes Frederik Gytkjær, var det nærmeste man kom scoring i den første omgangen i måkebyen.

Straffespark

I andre omgang tok hjemmelaget mer over kampen og i det 70. minutt ble et skudd fra Erik Huseklepp reddet på streken. Etter 74 minutter ble nok et skudd reddet på streken, men denne gangen av hånden til Ulrik Fredriksen. Sogndal-spilleren fikk rødt kort, Haugesund fikk straffe.

Sogndals Ulrik Fredriksen fikk rødt kort mot slutten i kampen mot FKH. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

De aller fleste på Haugesund stadion holdt pusten da Filip Kiss tok fart mot straffemerket, men hjemmefansen fikk ikke muligheten til å trekke et lettelsens sukk. Tvert imot. En svært god Mathias Dyngeland i Sogndal-buret kastet seg til riktig side og stoppet ballen fra å gå i mål.

Kun minuttet senere ropte hjemmelaget på straffe igjen etter at de mente nok en Sogndal-spiller hadde tatt ballen med hendene innenfor sekstenmeteren. Dommer Martin Lundby var ikke enig, dermed ingen straffe. TV-bildene viste imidlertid at Haugesund muligens skulle fått en ny mulighet fra ellevemetersmerket.

Til sykehus

Haugesund med én mann mer fortsatte å presse Sogndal, men ballen ville ikke i mål. Dermed ble det nok et oppgjør hjemme mot Sogndal målløst. Siden heller ikke Sogndal maktet å score, endte søndagens kamp med 0-0 og poengdeling.

Sogndals kaptein Bjørn Inge Utvik måtte ut med skade allerede etter fem minutters spill. Det er meldt at Utvik er kjørt til sykehuset i ambulanse med en ankelskade.