Foran et fullstappet Stade de France brukte Toulouse kun en halv time på å avgjøre den franske cupfinalen:

Midtstopper Logan Costa trengte bare ti minutter på å stange inn to scoringer mot regjerende cupmester Nantes.

Og da ville ikke Thijs Dallinga være noe dårligere - venstrevingen fikset både kveldens tredje og fjerde for Toulouse.

Kjetil Haug fikk en meget rolig dag på jobben - men etter 75 minutter måtte keeperen se seg slått fra straffemerket, da Ludovic Blas reduserte til 1–4 og tente et lite håp for Nantes.

Det håpet ble kontant slukket fire minutter senere, da Zakaria Aboukhlal banket inn 5–1 og sikret Toulouse sitt første store trofé. Samtidig er Haug og Warren Kamanzi de første nordmennene som vinner den franske cupen.

OBS: Toulouse FC vant Coupe de France i 1957 - men dette laget slo seg sammen med Red Star Olympique i 1967 og er ikke det samme som det moderne Toulouse FC.

CUPMESTER: Målvakt Kjetil Haug, helt til venstre i bilde, jubler for cupgull. Foto: Aurelien Morissard / AP / NTB

Kjetil Haug har ikke spilt en eneste ligakamp for Toulouse denne sesongen, men har fått starte alle kampene i cupen. 24-åringen ble hentet fra Vålerenga sommeren 2022.

Trønderske Warren Kamanzi kom til Toulouse i januar, etter en meget god sesong i Tromsø, men ble sittende på benken hele kampen.

Tidligere Haugesund-spiller Mikkel Dessler spilte hele finalen for Toulouse.

Toulouse har vunnet Ligue 2 ved tre anledninger, senest i fjor.

TIDLIG FEIRING: Allerede til pause startet feiringen i Toulouse. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / NTB