For etter å ha tatt en sterk 3-1-seier borte på Goodison Park onsdag kveld, svarte Manchester City-manageren på VGs spørsmål om han kunne utdype litt mer rundt Haalands skade.

Om den såkalte «stressreaksjonen i beinet», som det allerede er kjent at holder ham ute til over nyttår, handler om et hardt slag på foten eller om den store belastningen han har stått i så langt denne sesongen.

– Jeg har sagt det før, jeg er ingen lege. Det er en stressreaksjon i foten. Det er så smertefullt. Han er ikke som Phil Foden, liten og tynn. Erling er enorm og høy, så det er vanskeligere for ham noen ganger. Han kommer til å bli bra igjen, og han kommer til å spille.

– Legene kommer til meg hver morgen og sier at disse spillerne er klare, disse er ikke. Ut fra det setter jeg opp laget, og så spiller vi kamper, sier spanjolen.

Selv om Haaland manglet og City-laget slet i den første omgangen, tok flere av de andre offensive spillerne som Phil Foden, Julián Álvarez og Bernardo Silva ansvar foran mål.

Dermed vant den regjerende mesteren til slutt i Liverpool.

Men nordmannens skade opptok også britiske journalister. En ville vite hvordan 23-åringen trente om dagen.

– Han trener alene, han løper og blir bedre. Men han trener ikke med laget ennå. Kevin (De Bruyne) trener med laget, men ikke Erling ennå. Men det føles bedre. Det er et spørsmål om en stressreaksjon i beinet, ikke et brudd i beinet, men spørsmålet er om smerten forsvinner.

– Forhåpentligvis er han klar i januar, sier du?

– Ja, forhåpentligvis, ja. Det håper vi, gjentar Guardiola.

Jack Gaughan i Daily Mail er ikke i tvil om at det påvirker City-laget at nordmannen er ute. Selv om de til slutt vant 3-1 onsdag.

– Det har en massiv påvirkning på laget av to grunner: For det første har de ikke det samme oppspillspunktet uten ham. Du kan slå hvilken som helst ball opp til Haaland og han klarer å beholde den, får City til å løfte laget og så finner han andre godt oppe på motstanderens halvdel. Nå har de Julián Álvarez, men han mestrer ikke det like bra, sier Gaughan.

Han fortsetter:

– Det andre handler om at de sliter med å sette sjanser de helt klart burde scoret på. Det ser du mot Everton. Hadde Haaland fått en av de mulighetene hadde City tatt ledelsen og kampen blitt så mye enklere. De savner ham så mye, men tenker hvordan det blir når han returnerer.

FØLGER CITY TETT: Jack Gaughan i den britiske avisen Daily Mail, her i presserommet på Goodison onsdag kveld. Foto: Mikal Aaserud, VG

Paul Hirst i storavisen The Times har følgende vurdering av hva Guardiola nå forventer av angrepsspillerne uten den norske målmaskinen på banen.

– Det legger mye press på de andre. Men så langt har de spillere som scorer på ulike måter, mens Álvarez har scoret mye uten at han er samme type spiller eller på samme nivå som Haaland.

– Men ser du hvordan Citys beste sesong under Pep Guardiola, så brukte de ikke en spiss. Dette er ikke uvant for dem. Men det setter definitivt andre under press, sier han til VG.

Grafikk: sofascore.com