Det melder klubben selv på hjemmesidene torsdag.

– Det skjer etter en sportslig negativ resultatmessig trend og manglende tillit i spillergruppa, heter det.

VG fikk tidligere torsdag bekreftet at han hadde tatt farvel med spillerne. Tidligere torsdag skrev lokalavisen Glåmdalen det samme.

Kongsvinger lå i sommer godt an til å rykke direkte opp til Eliteserien - men siden har resultatene vært dårlige og fire serierunder før slutt tyder det meste på at KIL må nøye seg med kvalifiseringsspill.

På de siste åtte kampene har KIL bare én seier, mens det har blitt tre uavgjort og fire tap.

Etter nesten 17 år som trener for Mjøndalen fikk Hansen fyken sommeren 2022.

Johan Wennberg og Magnus Erga overtar midlertidig som hovedtrenere, melder klubben.

Rett før midnatt til torsdag kom TV 2 med en sak om at Hansen og Kongsvinger IL var i ferd med å sluttføre en avtale om at Vegard Hansen er ferdig klubben.

I motsetning til andre trenere, som gjerne går på tidsbegrensede kontrakter, har Hansen vært fast ansatt i KIL. Dette har gjort forhandlingene mer kompliserte, ifølge TV 2.

Lokalavisen Glåmdalen har tidligere meldt om misnøye i spillergruppa, noe klubbledelsen nå altså bekrefter på hjemmesidene. Det har også vært en anonym evaluering av Hansen blant spillerne, har daglig leder Espen Nystuen fortalt. Resultatet av evalueringen er ikke offentliggjort.

Fredrikstad er allerede klar for opprykk - og i øyeblikket ser det ut til at de får følge av KFUM Oslo. Kongsvinger, Start, Kristiansund og Sogndal ligger an til å komme til kvaliken sammen med nummer 14 i Eliteserien.

Styreleder i KIL er tidligere landslagsspiller Jon Inge Høiland.