– Godt at Katrine er klar igjen for trening og kamper. Hun er en viktig brikke både for Vipers og Norge, skriver landslagssjef Thorir Hergeirsson i en sms til VG.

Vipers-trener Tomas Hlavaty melder at alle Vipers-spillere foruten en syk Vilde Jonassen var på trening tirsdag.

– Etter å ha rådført seg med det medisinske teamet, har Katrine Lunde meldt forfall til samlingen grunnet helseutfordringer, meldte  NHF på sine nettsider sist uke.

Klubben opplyser nå at Lunde er klar til eliteseriekamp mot Romerike Ravens onsdag kveld etter å ha stått over de to siste seriekampene og to landskamper. Dette blir Vipers-kapteinens første kamp siden 30. september. Anna Vjakhireva og Jana Knedlikova er også klare for kamp etter et lite avbrekk.

Norge vant sist uke store seire over Ungarn og Sveits, men slapp til sammen inn 60 mål i de to kampene i EHF Euro Cup. Marie Davidsen og Olivia Lykke Nygaard var målvakter og er klare kandidater til VM-troppen som tas ut 7. november.

Men det er liten tvil om at Katrine Lunde nok en gang kan bli en nøkkel til norsk VM-suksess. Superveteranen er verdens mestvinnende landslagsspiller i håndball. Det er lite trolig at Silje Solberg-Østhassel rekker VM etter at hun ble mor i august.

Vipers møter Romerike Ravens to ganger på åtte dager. I neste uke er det NM-kamp mot samme motstander. Mellom de to oppgjørene er Krim motstander på bortebane i Champions League. Den regjerende mesteren trenger seier etter tap i to av fire kamper hittil.

PS! Norge starter VM mot Grønland i Stavanger 29. november.