Fourcade skjøt feilfritt på både liggende og stående og gikk inn til solid bestetid. Franskmannen vant 41,5 sekunder foran svenske Fredrik Lindström. Tyske Arnd Pfeiffer ble nummer tre.

Det største sprinthåpet med norske øyne, Johannes Thingnes Bø, pådro seg to strafferunder og gikk i mål ett minutt og 33 sekunder bak Fourcade. Dermed ble det en skuffende 30.-plass.

Nærmest teten av de norske var Ole Einar Bjørndalen. Skiskytterveteranen traff på alle sine ti skudd, men tapte nesten 20 sekunder til Fourcade på den siste runden. Dermed glapp pallen for 42-åringen, som endte på 12.-plass.

– Jeg synes det var et bra løp, men det er skuffende å se at man er så langt bak og at det er så mange foran, sa Bjørndalen til NRK.

Martin Fourcade vant sprinten i Östersund. Her under normaldistansen. Foto: Anders Wiklund / Reuters / TT / NTB scanpix Foto: TT NEWS AGENCY / X02350

Svendsen: - Ikke supersprut

Erlend Bjøntegaard kunne fort blitt den store norske overraskelsen på sprinten. 26-åringen kunne kjempet om en pallplass, hadde det blitt fullt hus på siste skyting, men nordmannen pådro seg en strafferunde og endte dermed på 22.-plass.

Emil Hegle Svendsen gikk sitt første renn denne sesongen med startnummer én. Han pådro seg én strafferunde og endte på 14.-plass.

– Det var ikke supersprut, det var det ikke, sa Svendsen.

Søndag er det jaktstart i Östersund. (©NTB) (©NTB)