Meling var en av sitt lags beste spillere mot Romania. Han la pasningen til Alexander Sørloths mål.

De tre andre norske scoringene kom ved Erling Braut Haaland.

– Vi spillere forholder oss til de spillerne Lars (Lagerbäck) og Perry (Per Joar Hansen) tar ut, men alle har vel en «drive» i seg for å være med. I fotball snur ting fort. Det er flere veier til landslaget. Alle behøver ikke være en Martin Ødegaard eller Erling Braut Haaland, sa Meling på en pressekonferanse mandag.

Fredag denne uka spiller Melings Nimes mot Paris Saint-Germain, snaut to døgn etter at nasjonsligaoppgjøret mot Nord-Irland er ferdig.

– Vi får bare gjøre det beste ut av det, men det er kanskje litt rart at kampen er lagt til da, spesielt siden Frankrike også spiller onsdag klokken 20.45, sa Meling.

Hvilte

Haitam Aleesami har vært førstevalg som venstreback i lang tid under Lars Lagerbäck. Han hadde en brutal kveld mot Serbia i EM-omspillet torsdag og var ikke engang med i troppen søndag.

25-årige Meling er oppe i 13 A-landskamper. Tre av disse kom i 2019 og 2020.

– Birger kommer nærmere og nærmere en startplass. Han gir seg ikke, og han er også en intelligent gutt, sa landslagssjef Lagerbäck.

Aleesami trente ikke for fullt mandag heller. Lagerbäck signaliserte at det kan bli trangt med tid for ham.

– Det er et klart spørsmålstegn rundt dem (Aleesami og Stefan Johansen) med tanke på om de kan spille.

Suksess

Meling byttet fra Rosenborg til franske Nimes i sommer. Overgangssummen skal ha vært på cirka 10 millioner kroner, og kjøpet er allerede kalt «et varp» i Frankrike.

– Det er jo deilig når man reiser til en tøff og god liga og føler at man har noe der å gjøre og presterer, sa Meling om flyttingen.

Norge møter Nord-Irland i Uefas nasjonsliga onsdag. Der er Norge à poeng (seks) med Østerrike på tabelltopp etter tre kamper.

Etter møtet med nordirene spiller Norge borte mot Romania (15. november) og Østerrike (18. november) i avslutningen av puljen. Det er årets siste A-landskamper.