Newcastle – Sheffield United 3–0

For etter en god 1. omgang av Sander Berge og co., kollapset det tidlig i den andre.

Etter 50 minutters spill fikk John Egan sitt andre gule etter å ha holdt igjen Allain Saint-Maxim som bakerste mann.

Den franske angriperen til Newcastle satte så inn kampens første mål fem minutter senere. Matt Ritchie slo et svakt innlegg i retning Saint-Maxim, og Enda Stevens var helt alene i Sheffield-boksen og skulle bare klarere ballen unna.

Men kantspilleren klarte ikke å stokke beina, og ballen gikk mellom beina på ham. På bakerste stolpe banket Saint-Maxim inn 1–0.

Deretter ble Berge byttet ut etter en anonym opptreden. Da var det spilt 66 minutter.

Bare tre minutter etter sto det 2–0. Ritchie fikk gå og gå uten press, og fra 20 meter fyrte han av et skudd som snek seg i mål.

Matt Ritchie feirer 2–0. Foto: Michael Regan / Pool via AP / NTB scanpix.

Vondt ble til verre for gjestene med 12 minutter igjen på klokken da Joelinton tuppet inn 3–0 etter en lekker pasning fra Miguel Almirón.

Sheffield United er for alvor med i kampen om plass i neste sesongs Champions League, men tapet gjør ting vanskeligere. Om utestengelsen av Manchester City blir opprettholdt, vil etter alt å dømme femteplassen i ligaen få spille i Champions League.

Den plassen innehar for øyeblikket Manchester United, kun to poeng foran Sheffield United.

I neste runde møtes lagene på Old Trafford.