Nina Haver-Løseth pådro seg en kneskade da hun hektet stygt nederst i slalåmløypa i østerrikske Semmering. Hun mister resten av sesongen.

Det opplyser landslagslege Marc Strauss til NTB lørdag kveld.

– Nina har akkurat vært inne til operasjon. Det er ingen båndskader, men hun hadde brudd i kneet.

– Hun har det bra

I et Instagram-innlegg takker Haver-Løseth det kirurgiske teamet på Meidling sykehus i Wien.

– Hun har det bra, alt tatt i betraktning. Det var en vanskelig dag for henne, men hun er ved skikkelig godt mot, sier landslagssjef for kvinner Tim Gfeller på telefon fra Østerrike lørdag kveld.

– Hvordan blir de neste månedene for henne?

– Jeg er ikke sikker. Vi må vente og se. Hun må komme seg tilbake til Oslo og bli evaluert av det medisinske apparatet vårt der. Så skal vi legge en rehabiliteringsplan. Det er litt for tidlig å si hvordan det blir.

UTE FOR SESONGEN: Nina Haver-Løseth hjelpes ut av målområdet med støtte av medisinsk personell. Foto: NTB SCANPIX

Haver-Løseth går uansett glipp av alpin-VM i svenske Åre i februar. De neste ukene må hun belage seg på å hinke på krykker. Når hun kommer hjem til Norge, starter opptreningen på Olympiatoppen.

– Det vil ta tre måneder før hun kan trene for fullt igjen. Nå blir hun på sykehuset i noen dager før hjemreisen til Norge, forteller Strauss.

Ifølge Strauss kunne kneskaden vært langt verre.

Haver-Løseth har tidligere slitt med overbelastning. Skaden hun lørdag pådro seg, er den mest alvorlige hun har hatt.

  • Denne beskjeden la Haver-Løseth ut på Instagram lørdag kveld:

Krasjet i flere porter

Sunnmøringen åpnet lørdagens slalåm litt reservert og tapte mye tid nedover bakken. Hun var 1,34 sekund bak Mikaela Shiffrin ved siste mellomtid før det gikk galt i en av de siste portene før mål.

Haver-Løseth hektet i en port, mistet den venstre skien og krasjet inn i flere andre porter. Hun slo det høyre kneet hardt inn i en av portene og ropte av smerte. Hun kom seg imidlertid opp og gikk ut av målområdet med støtte av medisinsk personell mens hun smilte tappert.

Shiffrin vant til slutt verdenscuprennet.

(©NTB/AFTENPOSTEN)