Video assistant referee (VAR) er et nytt hjelpemiddel for dommerne i Norge. I tvilsomme situasjoner, skal dommerne kunne få hjelp av et ekstra team med dommere og se på videobilder i reprise for å fatte den riktige beslutningen. Mandagens eliteserieåpning er første gang dette blir brukt i norsk seriefotball.

Men Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter at det er trøbbel med VAR-skjermene i tre av de fem kampene som startet kl. 17.00:

Det skyldes en nettverksfeil, og det jobbes fortløpende med å løse problemet, melder NFF.

Ifølge BA er VAR også ute av drift på Brann Stadion.

I Sarpsborg-Bodø/Glimt funker VAR som det skal, og Sarpsborgs Jeppe Andersen ble utvist etter at dommer Ola Hobber Nilsen tok en sjekk på videoskjermen utenfor banen.

Nettverksfeilene i Aalesund, Tromsø og på Hamar gjør at hoveddommeren ikke har den muligheten, men dommernes VAR-team får sett på situasjoner der de sitter.

Rettighetshaver TV 2 meldte om problemene tidligere.

– Dette ligger utenfor vårt herredømme heldigvis, så dette får de med kunnskap og kjennskap ta seg av. Så får vi dømme fotball, sier dommerdelegat Espen Berntsen i HamKam-Sandefjord til TV 2.

Dommer Mohammad Usman Aslam blåste straffespark i Tromsø-Molde uten å ha mulighet til å dobbeltsjekke selv. Den bommet Tromsø på, før de tok ledelsen rett etterpå. Følg kampen i VGLive.

NFF varsler at dommersjef Terje Hauge vil være tilgjengelig for kommentar etter runden er ferdigspilt. Brann–Haugesund starter kl. 19.15.