Det bekrefter BBC. Kanalen skriver at fotballprofilens bruk av sosiale medier den siste tiden har vært et brudd på deres retningslinjer.

Lineker sammenlignet forslag til ny asyl- og innvandringslov med nazistisk ideologi tidligere denne uken.

BBC skriver at 62-åringen fjernes midlertidig og at de skal komme frem til en avtale om hans bruk av sosiale medier.

Den britiske regjeringen har foreslått en ny lov som skal hindre migranter å få opphold i Storbritannia. Mennesker som krysser den engelske kanal vil blant annet bli nektet oppholdstillatelse i landet på livstid.

– Gode Gud, dette er verre enn grusomt, uttalte Lineker etter at Englands innenriksminister Suella Braverman la frem den nye migrasjonsloven tirsdag.

– Det er ikke noe stort innrykk av migranter. Vi tar imot langt færre flyktninger enn andre store land i Europa, fortsatte den tidligere landslagsspilleren ifølge The Guardian.

I en tweet uttrykte Lineker at ordlyden i den nye asyl- og innvandringsloven lignet på «den som ble brukt av Tyskland på 1930–tallet».

BBC vurderer Linekers uttalelser som brudd på kanalens retningslinjer. Ansatte i kanalen har tidligere blitt advart om bruk av sosiale medier og bør følge redaksjonelle retningslinjer privat, på lik linje som når de lager innhold for BBC.