Da VG overfor Guardiola refererte til at Haaland nå driver med såkalt «mouthtaping», og spurte om Haalands måte å tenke restitusjon er unikt i det stjernespekkede City-laget, tok manageren ordet nesten før spørsmålet var ferdigstilt.

– Jeg sier til resten av spillerne at de bør gjøre samme type kur/behandling. Da kommer alle spillerne til å score 50 mål. Så folkens, vi kommer til å vinne «The Treble» igjen denne sesongen. Det er helt sikkert. Og grunnen til det er dét (nesepusting), sier Guardiola på pressekonferansen foran lørdagens oppgjør mot West Ham.

JAKTER DETALJER: Erling Braut Haaland, her under en treningsøkt sist sesong. Foto: LOUIZA VRADI / Reuters / NTB

Guardiola var helt åpenbart ironisk, men Haaland har nylig uttalt at søvn er «det viktigste i verden» i en fersk podkast med internettkjendis og Youtube-stjerne Logan Paul.

Der avslører han også at han har startet å teipe igjen munnen når han skal sove.

– Du burde prøve det, jeg sover med det, sier Haaland i samtalen om det å teipe igjen munnen og puste kun med nesen.

Målet er bedre søvnkvalitet, men hverken Haaland eller andre har enn så lenge fullt ut vitenskapelig belegg for å si at det fungerer.

City-spissen har dessuten fått kritikk for å fronte en energidrikk samtidig som han har uttalt at søvn er viktigst av alt.

På VGs spørsmål hvordan verden har endret seg på detaljer og knep for å bedre restitusjon siden han selv var spiller (fra 1990 til og med tidlig 2000-tall), svarer Guardiola slik:

– En enorm forskjell. Antallet fysioterapeuter, leger. Alt. Erling gjør som alle profesjonelle må. Han hviler mye og det å sove er det viktigste for restitusjonen. Og etter det ikke bare bruke de minuttene på trening, men også omgås folkene her, sier Guardiola og fortsetter:

– I dag, i moderne fotball, så er det den eneste måten. Og Erling er god på det. Han har lært det fra tidlig alder. Det er tøffere å endre vaner når du er 29 eller 30 år. Jobben hans varer 24 timer i døgnet. I Dortmund spilte han ikke mye siste året. Men nå spiller han regelmessig og tar vare på seg selv.

Men Haaland har blitt karakterisert som «den mest profesjonelle spilleren» lagkompisen Jack Grealish har sett.

Han har til og med sagt at «en slik mentalitet får du ikke se igjen» og at Haaland «gjør alt», ifølge Daily Mail.

– Restitusjon. I gymmen. Ti timer behandling hver dag. Isbad. Kosthold. Det er grunnen til at han er den han er, har Grealish uttalt til avisen.

EN SJELDEN FEST: Erling Braut Haaland kunne endelig ta seg en fest med Manchester City-lagkompisene da de hadde sikret The Treble i juni i år. Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / NTB

Haaland sier i den ferske podkasten med Logan Paul at det handler om de små tingene.

– Det er ikke bra å gjøre mange ting, tror jeg, men at små ting hver eneste dag i en lengre periode virkelig lønner seg, sier nordmannen.

Og den listen over «små ting» kjent for offentligheten begynner å bli lang.

Den inneholder detaljer nordmannen forsøker å gjøre hver dag for å sikre at den eksplosive og rundt 90 kilo tunge kroppen er klar for et ordentlig hardkjør gjennom 2023/2024-sesongen.

Og om nordmannen var viktig sist sesong, med sine 36 mål på 35 kamper, så er ikke rollen mindre viktig i år.

Han har scoret seks ganger på fire ligakamper og sammenlignet med samme periode sist sesong, mangler City midtbanemaestro Kevin De Bruyne langtidsskadet, mens poengplukkeren Ilkay Gündogan har gått til Barcelona.

Haaland har også flere spilleminutter enn på samme tid i fjor.

– Betyr det ekstra mye nå - med De Bruyne og Gündogan ute - at Haaland tar vare på seg selv, spør VG Guardiola.

– Nei, hvorfor gjøre noe spesielt ut av det. «Gundo» er ikke her og Kevin er skadet. Alle må gjøre det beste for seg og da gjør du også det beste for laget. Men vi kan ikke operere som vakter, dette må man forstå selv. Blir du skadet og ikke spiller… Du vil jo være så lenge som mulig i denne businessen. I store klubber må du ta vare på deg selv, sier City-manageren.