For med fire kamper igjen av EM-kvaliken står både Danmark og Slovenia med 13 poeng. Sistnevnte er foran på målforskjell. Finland og Kasakhstan er ett poeng bak duoen, begge med 12 poeng.

Under tittelen «Ja, vi tilgir alt» skriver den danske avisen B.T. at Højbjerg ga «livreddende førstehjelp til et pulsløst dansk landslag som han selv var en del av, for egentlig underpresterte Højbjerg. Men det tilgir vi med en sånn scoring!»

Pierre-Emile Højbjerg ble matchvinner da han banket inn 1–0-scoringen fra distanse i det 87. minutt. Det var midtbanekrigerens sjette mål i landslagsdrakten – og kanskje det aller viktigste hittil, spurte dansk TV 2.

– Det var i hvert fall ikke dårlig timing. Vi var klar over at det kom til å bli en stor og seig kamp, der de kom til å være solide, sier Højbjerg til TV 2.

MATCHVINNER: Pierre-Emile Højbjerg feiret matchvinnerscoringen med trener Kasper Hjulmand. Foto: Mads Claus Rasmussen / EPA / NTB

Tottenham-spilleren kaller det «en viktig seier».

– Nå har vi det i våre egne hender. Det var det vi ønsket, slår han fast.

Slik er tabellen etter seks spilte kamper.

Danskene er blitt sett på som favoritter til å ta seg videre fra gruppen, men Kasper Hjulmand og co. har trøblet hittil. De åpnet riktignok med en 3–1-seier mot Finland, men tapte så 2–3 borte for Kasakhstan. Da ledet de 2–0, men slapp inn tre mål i løpet av de siste tyve minuttene.

I den påfølgende kampen slo de Nord-Irland 1–0. Da ble de reddet av videodommerne på overtid i kampen.

Se video av episoden her.

Danmark imponerte heller ikke stort mot Finland. Christian Eriksen kunne sendt dem opp i føringen med et flott frispark tidlig i annenomgang, men Finland-keeper Lukas Hradecky avverget scoring med en strålende redning. Dermed så det ut til å bli 0–0.

Tre minutter før slutt prøvde imidlertid Højbjerg seg også fra distanse. Denne gangen lurte ballen seg inn i nettmaskene bak Hradecky – og dermed ble det dansk seier på Olympiastadion i Helsinki.