Hauger hadde bare 11. beste startspor - det får han også i søndagens hovedløp i Italia.

Det var på den 16. av 21 runder at Dennis Hauger ville kjøre forbi Isack Hadjar - men endte utenfor banen og ut i grusfella. Da han kom inn på banen igjen, hadde han blitt passert av en rekke førere og falt ut av poengplass. De åtte beste får poeng i sprintløpet.

– Det var kjipt at det endte sånn, men det spiller ikke så stor rolle. Jeg hadde uansett sittet igjen med bare ett eller to poeng, sier Hauger til Viaplay.

– Det er unødvendig å være så utålmodig. Hvorfor ikke vente? spør Viaplay-kommentator Henning Isdal på direkten.

Dennis Hauger på Monza-banen lørdag. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

– Jeg prøvde egentlig ikke å kjøre forbi. Jeg ville bare «sette ham opp» før den neste strekken, sier Hauger til Viaplay.

– Jeg hadde ikke så mye å tape. Hadjar er litt skitten på det der, jeg vet ikke, men det ble litt trangt i hvert fall. Jeg vet ikke om det var jeg som var utålmodig, eller han som dyttet meg ut.

Fra startposisjon 11 tjente den norske Red Bull-junioren noen plasser på en snarvei i første sving.

– Han tjente et par plasser på det, men han ble presset ut, fastslår Henning Isdal.

Nordmannen ble liggende som nummer ni før sikkerhetsbilen måtte inn. Han avanserte til 8. plass, og så måtte sikkerhetsbilen ut på banen igjen. Mange av de 21 rundene ble derfor kjørt bak sikkerhetsbilen.

Dennis Hauger lå an til å bli nummer syv i løpet da han altså kjørte ut og fikk ødelagt løpet.

Danske Frederik Vesti vant lørdagens sprintløp, mens franske Victor Martins ble nummer to. Vesti har vunnet hele fem løp i 2023.

Hauger lå etter sist helgs løp i Nederland på 10. plass i Formel 2-mesterskapet. Lørdagens null betyr at han ikke lenger kan bli topp 5 i mesterskapet.

Etter helgens to løp gjenstår bare en løpshelg: Abu Dhabi i november.