For på stillingen 2–0, i en kamp som virket så godt som avgjort til pause, ble det som skulle bli en parademarsj på eget gress de siste 45 minuttene omgjort til dramatikk.

Etter en hendelse ved cornerflagget havnet Rodri i en disputt med Gibbs-White. Til slutt kokte det over for midtbaneankeret til City. Han satte hendene i halsregionen på Morgan Gibbs-White, og ble vist det første røde kortet i karrieren.

– Rodri må lære, sier Guardiola på pressekonferansen etter kampen, om midtbanespilleren han kalte «verdens beste» i sin posisjon tidligere denne uken.

Han fikk deretter spørsmål om han var sint på Rodri:

– Ja, svarte han kontant og uten å blunke.

Guardiola har uke inn og uke ut hyllet Rodris betydning i Manchester City-laget. Så langt denne sesongen har midtbanemaestroen og ett av medlemmene i de lyseblås kapteinsteam vært fenomenal.

City-manageren fikk senere spørsmål om Rodri har sagt unnskyld til lagkompisene etter kampen:

– Ja, det har han gjort.

Så hva sa han:

– Han beklaget. Sa «beklager», sier Guardiola – og fortsatte:

– Han er en utrolig spiller. Men det som skjedde ... Du må kontrollere følelsene dine. Jeg trenger ikke kontrollere meg selv. Men jeg spiller ikke.

Direkte rødt betyr at han må sone i tre kamper. To kamper i Premier League og én i ligacupen.

Han går dermed glipp av storkampen mot Martin Ødegaard og Arsenal den 8. oktober. Det bekrefter Premier League.

Før utvisningen handlet absolutt alt om hjemmelaget. Kanskje ikke rart Forest-manager Steve Cooper før kampen uttalte at City på Etihad er den tøffeste kampen i britisk fotball.

Det fikk han til de grader kjenne på.

For ledermålet var av det smått spektakulære slaget. Men bare dersom du elsker dominans i ballinnehav, presise pasninger som faktisk fører til noe til slutt.

Det var i hvert fall det City demonstrerte i ypperste klasse da kampen var bare drøyt fire minutter gammel.

Ballen var innom ni spillere – med unntak av Julián Álvarez og Erling Braut Haaland – i en to minutter og 18 sekunder angrepssekvens uten at Forest var i nærheten av ballen.

City spilte 47 pasninger seg imellom og da Phil Foden i det 48. trekket hamret ballen i mål bak Matt Turner, tok fansen fullstendig av. Manager Pep Guardiola kunne ikke gjøre annet enn å glise.

TUNG OMGANG: For Nottingham Forest-manager Steve Cooper, her på benken mot Manchester City lørdag ettermiddag. Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB

Smilte gjorde han også noen minutter senere.

Nok et godt angrep fant veien ut til Matheus Nunes, som tittet opp, la ballen rett på pannebrasken til Erling Braut Haaland, som stanget ballen kontant i mål. Hans åttende mål på seks Premier League-kamper.

Nordmannen jublet ellevilt etter en uke der han har brent sjanse på sjanse. Og da alle trodde han skulle løpe tilbake til egen halvdel, fyrte Haaland opp publikum igjen.

Etter Rodris utvisning like etter pause ble det ingen særlig flyt hverken for City eller Forest.

Haaland fikk riktignok en stor sjanse. Ellers var det langt mellom høydepunktene.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. Førsteomgangen var strålende sett bort ifra de siste ti minuttene, sier Phil Foden til BBC.

– Annenomgangen var ikke som forventet fordi Rodri ble utvist. Det var ikke ideelt, men vi viste en annen side av oss og gravde dypt. Jeg er stolt av laget.

For hjemmelaget betyr 2–0 deres sjette strake ligaseier og fortsatt tabelltopp.

– Kampen var perfekt i 35 minutter. For begge lag. Men etter det ble det kaos. Det er ikke vårt ansvar, det er helt sikkert, sier Guardiola, som mener dommeren mistet kontrollen på det som skjedde ute på gressmatten.