FINNSNES: Bare Målselv, Skøelv, Bardu og Øverbygd fra Midt-Troms har lag i årets 5. divisjon. Bardufoss rykket opp til 4. divisjon, mens Gluntan og Salangen 2 trakk sine lag i inneværende sesong.

Midt-Troms-lagene må belage seg på turer til Ullsfjord, Ramfjord, Skognes og Furuflaten, som har fått plass i 5. divisjon avdeling 2. I tillegg har man Nordkjosbotn og Storsteinnes som var i avdelingen fra før av.

I Skøelv og Bardu frykter man at de lange kjøreturene til kamp skremmer bort spillerne.

– Ja, det frykter jeg absolutt, sier oppmann i Skøelv, Arvid Korneliussen.

I et spillermøte en tid tilbake gikk blåtrøyene inn for å stille lag også neste år.

– Guttene hadde ambisjoner om å rykke opp for noen sesonger siden, og i 4. divisjon er det mer reising. Jeg håper at flest mulig er med, men at det kan bli utfordrende er det ingen tvil om, sier Korneliussen.

Hobbyfotball

Steinar Elstad i Bardu skjønner godt om de godt voksne spillerne med familie og jobb prioriterer bort en fotballkamp i Ramfjord.

– Vi har slitt med folk på kampene, og det blir ikke bedre av at vi må bruke en hel dag på en fotballkamp neste år. 5. divisonsfotball er hobby. De spillerne som er litt i tvil om de skal være med neste sesong blir ikke mindre i tvil av de lange turene, er dommen fra Elstad.

Han tror den beste løsninga hadde vært å slå sammen 5.- og 6. divisjon, og få en lokal Midt-Troms-avdeling.

– Det er ikke mange lag i de divisjonene som har ambisjoner om å klatre i divisjonene. Det sportslige har ikke så mye å si. Jeg tror litt av gleden med å spille fotball som en hobby forsvinner med disse lange turene, tror Bardu-mannen.

– Må finne det positive

I Skøelv vurderes det å leie buss til bortekampene, og samtidig få til noe sosialt i tillegg til fotballkampene.

– Vår situasjon er at det egentlig er en times tur til alle bortekampene. Men vi får prøve å gjøre noe positivt ut av det. Vi har litt erfaring fra tidligere år, og det er at det kan være artig med langturer, sier Korneliussen.

Helgekamper på de lengste turene er et alternativ som antakeligvis blir foreslått.

– Litt kan vi påvirke terminlista. Det er klart, skal vi til Furuflaten så går jo hele dagen, Men vi skal kjøre en debatt i gruppa, så får vi se hva som skjer, avslutter Korneliussen.