Tirsdag fortalte han i Adresseavisen at han gir seg.

Anne Kjersti Kalvå har hatt et tett samarbeid med Kveen siden han kom inn som landslagstrener for langrennskvinnene i 2022. Hun mener det er veldig kjedelig å miste ham ett år før VM.

– Men det viktigste er å ha det bra og jeg har full respekt for at dette livet koster, sier Kalvå til VG.

– Hva tenkte du da han ga seg?

– Jeg ble lei meg. Men jeg skal i heftige forhandlinger om å fortsette samarbeidet med ham på en måte. Han har betydd mye for meg, forteller Kalvå.

– Hva har han betydd for din karriere?

– Han har betydd alt for min karriere. Han hjalp meg da jeg var på bunnen og ti måneder senere sto jeg der med tre VM-medaljer, sier Kalvå – og viser til Planica-VM i 2023 der hun tok medalje i både lagsprint, stafett og 30 kilometeren.

Anne Kjersti Kalvå

Landslagsløper

Karrieren til Kalvå har nemlig vært preget av mye motgang. Samme år måtte Kalvå bryte Tour de Ski på grunn av coronasykdom etter en sterk sesongstart i verdenscupen. Den gang var hun blant forhåndsfavorittene til å vinne touren sammenlagt.

Året før fikk hun OL spolert på grunn av corona. Hun ble syk under det siste høydeoppholdet før lekene. Det største tilbakeslaget for Kalvå kom imidlertid i 2019 da hun ble kastet ut av rekruttlandslaget.

– Jeg var sint på grunn av det, så var jeg lei meg og mistet troen, sa hun til VG i 2022.

  • Anne Kjersti Kalvå tok VM-sølv på 30 kilometeren i Planica-VM i 2023.

Kveen gir seg som trener ett år før VM på hjemmebane i Trondheim. Da VG spør om Kveens avgang kan ha noe med sesongevalueringen å gjøre, svarer hun «nei».

– Han er veldig ønsket i laget og har absolutt tillit blant oss. Vi ønsket ham med videre, sier Kalvå.

Også landslagsvenninne Tiril Udnes Weng avviser at Kveen nå gir seg som følge av en sesongevaluering. Hun sier de har vært veldig fornøyde.

– Kjipt og jeg hadde ikke sett den komme. Jeg skulle gjerne hatt ham med videre, sier Udnes Weng til VG.

Tiril Udnes Weng

Landslagsløper

– Slik jeg kjenner laget så skulle vi gjerne hatt ham med videre. Han hjalp oss da mange av oss var nede. Han har betydd mye for meg. Spesielt rundt det som handler om å bygge tro, selvtillit og teknikk. Han er kanskje den flinkeste jeg har jobbet med på teknikk, sier fjorårets vinner av verdenscupen.

Landslagssjef Ulf Morten Aune opplyser til Adressa at stillingen som trener for kvinnelaget vil bli lyst ut umiddelbart.