– Jeg tror ikke vi har hatt så mange gode spillere i god form noen gang. Sånn sett har det vært vanskelig, sier Jonas Wille på en pressekonferanse i Trondheim mandag.

Håndball-EM for herrer arrangeres i Tyskland fra 10. januar til 28. januar. Norge er i gruppe med Slovenia, Polen og Færøyene.

Kolstad-spiller Simen Lyse (23) mesterskapsdebuterer.

– Han har spilt så bra. Han måtte vi bare finne plass til. Han har vist mot de aller største at han har noe på det nivået å gjøre. Han er fryktløs, sier landslagssjefen.

Sander Sagosen er også selvfølgelig med i troppen. Han sluttet seg til Kolstad før sesongen etter en periode på tre år i tyske Kiel.

KOLSTAD: Sander Sagosen er en av syv Kolstad-spillere som er tatt ut i EM-troppen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Kan du si at Sagosen har hatt godt av å komme hjem til Kolstad? spør VG landslagssjefen.

– Ingen har fasiten på det, for det har gått veldig kort tid. Men hittil har det vært en veldig bra effekt og en veldig god utvikling. Det fysiske er en ting, men også rollen han har i Kolstad: playmaker- og avslutningsrollen. Det er en fin balanse i det. De har fått til også et kollektiv hvor det er flere i troppen som har samspillsrepetisjoner, sier Jonas Wille til VG.

– Totalen av det tror jeg har gjort Sander til en bedre spiller, sier han.

Det er syv Kolstad-spillere med i troppen.

Kent Robin Tønnesen har gjort en sterk inntreden i PSG denne høsten, men Wille velger å kjøre videre med kun to venstrehendte bakspillere; Harald Reinkind og Magnus Abelvik Rød. Landslagssjefen fant heller ikke plass til Simen Holand Pettersen, William Aar, Thomas Solstad og VM-debutanten på keeperplass, Emil Kheri Imsgaard.

Jonas Wille jobber nå med avklaringer rundt roller og forventninger hos EM-spillerne. Landslagskaptein Christian O'Sullivan har allerede fått beskjed om at han ikke skal brukes mye i angrep. Han satses til daglig på som forsvars- og kontringsspiller hos Champions League-vinner Magdeburg.

Wille er ikke helt fornøyd med det som skjedde da Norge ble nummer seks i VM sist vinter.

– Vi var ikke tydelig nok på å velge mellom Sander Øverjordet, Magnus Grøndahl og O’Sullivan. Det ble litt grøt, mener han.

Elverums Grøndahl har startet sesongen sterkt og leverte en god kamp da Norge slo Spania i november.

– Grøndahl og eventuelt Øverjordet får større ansvar offensivt, sier Jonas Wille.

Norge EM-åpner mot Polen 11. januar i Berlin.

Hovedrunden spilles i Hamburg, mens turneringens siste kamper foregår i Köln.