Etter ni straffer til hvert lag hadde vi fått keeperbom, VAR-sjekk og flere redninger. Etter ti hver fikk vi også en avgjørelse. Cortnee Vine satte inn straffen som gjorde at de australske jentene kunne juble for semifinaleplass.

– Australia og New Zealand har stått på hodet i påvente av dette mesterskapet. Det har vært en enormt underholdende kamp. Høyintensitet, drama, stygge taklinger. Det har bølget fram og tilbake, og så ender vi opp med noe som er ekstremt rørende i begge ender, sier Aleksander Schau i NRK-studio.

JUBELRUS: Vertsnasjon Australia skal spille semifinale i VM. Foto: JONO SEARLE / EPA / NTB

Selma Bacha bommet på Frankrikes første straffe. Steph Catley bommet på Australias andre. Dermed var lagene like langt med tre straffer igjen.

Med fire straffer skutt lå lagene fortsatt likt.

Opp for Frankrike gikk Eve Perisset. Som ble byttet inn i det siste minuttet av ekstraomgangene for nettopp å ta straffe. Hun bommet.

Da sendte Australia opp keeper (!) Mackenzie Arnold for å avgjøre det hele. Hun banket ballen i stolpen og ut. Frankrike fikk en ny sjanse.

Den tok Grace Geyoro med begge hender. En dårlig straffe, men nok til å overliste Mackenzie. Katrina Gorry scoret for Australia. Straffekonkurransen ville ingen ende ta.

Foto: Tertius Pickard / AP / NTB

På den åttende straffen trodde Arnold at hun hadde reddet fra Kenza Dali, men keeperen var ute fra streken før skuddet gikk. Dali måtte skyte på nytt, og bommet igjen.

Skulle Australia endelig gå videre?

Nei. Clare Hunt skjøt knallhardt midt i mål, men keeper reddet. Etter ni straffer hver var det fortsatt likt.

Så bommet Vicki Becho for Frankrike. Da skulle endelig Australia få slippe jubelen løs.

Frankrike trodde de hadde tatt ledelsen i den første ekstraomgangen etter et selvmål, men dommer Maria Carvajal blåste frispark etter en klar holding fra Frankrike-veteran Wendie Renard.

I den andre var det Mackenzie Arnold som måtte ut i full strekk på et skudd fra Selma Bacha. Like etter var Stephanie Catley reddende engel på en gigantisk Frankrike-sjanse.

Det franske laget var klart nærmest i ekstraomgangene, men det hele måtte avgjøres på straffer. Der var Australia til slutt sterkest.

De møter vinneren av England og Colombia som spiller senere i dag.

Foto: WILLIAM WEST / AFP / NTB