Norges Fotballforbund kommer ikke til å straffe RBK-spissen for blussingen, til tross for at det er forbudt for alle å blusse på norske tribuner.

Det får VG opplyst av NFF.

Rosenborg har reagert mest på den første episoden som satte innbytter Ole Sæter i søkelyset i det hissige hatoppgjøret mellom Rosenborg og Molde på Lerkendal.

Fra Rosenborg-benken spratt Sæter opp og dyttet til Moldes Mathias Fjørtoft Løvik. Ole Sæter klarte altså kunststykket å bli utvist uten å spille.

– Det er noe som ikke skal skje. Det er en reaksjon som ikke hører hjemme med noe sted, sier en selvkritisk Sæter til VG mandag formiddag.

Han har via trener Svein Maalen fått formidlet hva klubbledelsen tenker om oppførselen i forkant av det røde kortet.

– Jeg har fått en advarsel på at sånt ikke skal skje. Det handler om de forbildene vi er. Når man har på RBK-logoen, gjør man ikke sånt. Det er jeg jo helt enig i, sier Sæter.

– En advarsel, sier du. Men det er ingen formell advarsel?

– Nei, ingen formell advarsel. Men prinsippet er litt det samme, jeg skal ikke gjør det igjen. Jeg er klar over at det er feil, så vi er veldig enige om det.

– Hvordan var tenningsnivået ditt i går?

– Det var åpenbart for høyt. Det var mange små situasjoner som gjorde at det rant over.

Like etter pause ble Sæter filmet på tribunen med Rosenborgs supportergruppe Kjernen – og et bluss i hånden.

Hva ledet deg opp til fansen?

– Jeg fikk en forespørsel om å komme opp, og det var en no-brainer. Etter at jeg ikke fikk bidratt på banen, følte jeg at jeg måtte bidra på en annen måte. Og da var det veldig på tide at jeg fikk stå oppe hos Kjernen.

– Hvordan havnet blusset i hånden din?

– Det er jeg litt usikker på. Du blir fylt med ekstremt mye adrenalin der oppe, så ting skjer veldig fort. Det er vanskelig å forklare det, men det er en rus jeg ikke har kjent på på veldig, veldig lenge når jeg står og synger blant gjengen min. Det skjer veldig fort, og jeg burde ikke tatt i den.

Nils Fisketjønn Foto: Lise Åserud / NTB

Nils Fisketjønn, direktør i NFFs konkurranseavdeling, betegner saken som spesiell.

– Saken på Lerkendal hvor en av RBKs spillere, etter å ha blitt utvist, stiller seg blant tilskuerne og deltar i bruk av pyroteknikk er spesiell, sier Fisketjønn til VG.

– Inneværende år har vi en prøveordning innenfor sikkerhet der klubbene selv er ansvarlig for å reagere ved uønskede hendelser. Således skiller ikke denne saken seg prinsipielt fra andre saker. Det spesielle er at det er en utvist spiller. Så rent juridisk vil ikke saken få et etterspill. NFF vil initiere en dialog med RBK der en ser på hvilke holdninger vi i fremtiden skal ha overfor denne type hendelser. Dette er da i et annet spor en det juridiske