Da det så som mørkest ut for hjemmelaget, ble to kjappe overtidsmål unnsetningen for Glimt. Ulrik Saltnes ble byttet inn i kampens 90. minutt og ble matchvinner i returen, seks minutter på overtid.

En kontroversiell offside-avblåsning i sluttminuttene stoppet en Tromsø-overgang, der Mai Traroè ble spilt gjennom fra keeper. Dommer blåste av for offside, men TV-bildene viste imidlertid at Tromsø-spilleren startet fra egen banehalvdel.

Etter kampen kom dommer Rohit Saggi inn i spillergarderoben til de rødhvite og beklaget seg for avgjørelsene, ifølge Nordlys. Saggi bekrefter besøket i garderoben til avisa. Dommeren erkjenner også at avgjørelsen var feil.

– Jeg synes det er stort av Saggi. Det synes jeg er veldig bra. Vi gjør feil, og dommere gjør feil, sier Ruben Yttergård Jensen til lokalavisa etter kampen og legger til:

– Men så synes jeg samtidig at et lite varsko inn i norsk fotball. Vi husker Rosenborg i sin storhetstid, de hadde dommerene på lag på Lerkendal. Nå føler jeg det er litt sånn på Aspmyra. Glimt får stort sett alle 50/50-situasjoner i sin favør. Det er lurt å bare kvele tidlig.

Trener Gaute Helstrup skjulte ikke sin frustrasjon over dømmingen etter kampslutt.

– Det er en soleklar feil. Det er flere feil offsideavgjørelser her i andre omgang. Det er dårlig dømt. At det går an å gjøre så store feil... De nekter oss to ganger alene med keeper, så det er dårlig dømt. Jeg skal ikke si for mye om dommerene, men de burde løse ting litt bedre, raser Tromsø-treneren til NRK.

Unggutten Jens Hjertø-Dahl skapte tidlig trøbbel for Bodø/Glimt. Et perleinnlegg fra Niklas Vesterlund traff pannebrasken til 17-åringen som sto fri mellom Omar Elabdellaoui og Odin Bjørtuft. Hodestøtet ga nettsus på Aspmyra og sendte bortesupporterne til værs etter 20 minutter.

Kampens andre mål kom igjen fra rødt og hvitt hold. Etter et kjempelegg til Vegard Erlien like utenfor feltet, fikk TIL-toppscoreren banket ballen i lengste hjørne bak Julian Faye-Lund.

Men hjemmelaget håp ble tent da ballen fant veien bak Simon Thomas ved innbytter Nino Zugelj, som fikk servert ballen fra Bjørtuft. Fra rundt sju meter sendte sloveneren ballen over Tromsøs sisteskanse og reduserte for Glimt.

Odin Bjørtuft utlignet fire minutter på overtid etter en servering fra toppscorer Amahl Pellegrino, før Saltnes satte skjebnemålet minuttet senere.

– Åtte måneder ute. Jeg synes han fortjener all hyllest, ikke meg, sier Kjetil Knutsen til NRK etter kampen.

Saltnes har ikke spilt en offisiell kamp for de helgule siden oktober i fjor. Da måtte han forlate banen i Europa-oppgjøret mot Arsenal.

Etter å ha operert begge lyskene tidligere i år, fikk Glimt-kapteinen en stygg skade i armen etter å ha mistet et speil over seg. Cuptriumfen mot Tromsø ble dermed brønnøyfjerdingen sitt offisielle comeback etter lang tid borte fra fotballen.