Skuddet fra Leverkusens Robert Andrich gikk i en bue, over den uheldige keeperen.

Og inn i mål.

Det kunne minne om Liverpool-keeper Loris Karius’ tabbe i Champions League-finalen mot Real Madrid i 2018.

Andrichs avslutning fra 31 meters hold ble målt til 104 km/t, men skulle selvsagt aldri ha gått i mål. Men den økte Leverkusens luke ned til Bayern München til 11 poeng på toppen av Bundesliga-tabellen.

Den kriserammede storklubben møter lørdag RB Leipzig hjemme i München – og trenger desperat en seier etter tre strake tap i serie og Champions League.

Xabi Alonsos Bayer Leverkusen har ikke imponert stort siden Bayern München ble slått 3–0 i siste hjemmekamp, men seieren over Mainz er den 23. kampen i Bundesliga uten tap.

Totalt i alle turneringer står Leverkusen uten tap på 33 kamper denne sesongen.

Granit Xhaka ga Leverkusen en drømmestart. Den tidligere Arsenal-spilleren klemte ballen i mål allerede etter to minutter. Skuddet duppet inn det i lengste hjørnet fra skrått hold.

HISSIG: Xabi Alonso i diskusjon med dommer Timo Gerach på vei inn til pause. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

I jubelen simulerte han skade. Flere av medspillerne kastet seg på med samme bevegelser. Det satte fyr på BayArena.

Men nedturen kom raskt.

Dominik Kohr utlignet med en heading bare fire minutter senere.

Men Mainz-keeperens tabbe i 2. omgang gjorde likevel fredagskvelden til en fest i Leverkusen.