Absolutt alt gikk Fredrikstads vei i Obos-runden onsdag.

– Hæ - hva i alle dager skjedde i kveld?, skriver sportskommentator Erik André Pedersen i Fredriksstad Blad.

Etter en målløs 1. omgang kom den gamle storklubben sterkt. Kongsvinger klarte å blokkere en trippelsjanse. Men etter syv minutter fikk FFKs Patrick Metcalf sjansen fra drøyt 20 meter. Den kanadiske høyrebacken scoret sitt første mål i Obos-ligaen.

0–1: Patrick Metcalf jubler med Maxwell Woledzi for den første FFK-scoringen. Foto: Geir Olsen / NTB

Ballen smalt inn i mål via kunstgresset under Kongsvinger-keeper August Strömberg.

– Vi har skrytt av Strömberg. Men den kan han gjøre bedre, kommenterte TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Metcalf markerte seg med to målgivende pasninger da Fredrikstad gikk til topps i Obos-ligaen med 4–1 over Kristiansund søndag.

FFK-JUBEL: Fredrikstad-spillerne kunne juble med de tilreisende supporterne. Foto: Geir Olsen / NTB

Bare tre minutter etter scoringen var han i gang igjen. Innlegget fant Jónnes Bjartalíd inne i feltet. Spissen fra Færøyene satte inn 0–2.

Metcalf herjet med Kongsvinger og satte opp Stian Molde opp til en kjempesjanse noen minutter senere. Men skuddet gikk rett utenfor stolpen.

Kongsvingers Jesper Grundt skaffet ny spenning da han scoret via et FFK-bein 10 minutter før slutt. KIL presset på. Keeper Strömberg var nær ved å score på en heading etter corner.

TAPTE: Kongsvingers Martin Vinjormed Fredrikstads Riki Alba og bak er Brandur Hendriksson. Foto: Geir Olsen / NTB

KFUM tapte 0–1 for Hødd hjemme på Ekeberg i Oslo. Gustav Mogensen scoret målet og skaffet den nedrykkstruede klubben fra Ulsteinvik tre svært viktige poeng.

Dermed ligger Fredrikstad an til opprykk med syv poengs margin 10 kamper før serieslutt i Obos-ligaen. For fire år siden var den gamle storheten nede i 2. divisjon.

– En enormt viktig seier. Det smaker godt, men det er mye igjen av denne sesongen. Vi leder tabellen med kun tre poeng, så det handler mye om å gjenskape prestasjonene hver gang, sier FFKs danske Mads Nielsen til f-b.no.

– Jeg synes vi har full kontroll og jeg var egentlig aldri nervøs, sier trener Mikkjal Thomassen til den samme lokalavisen.

KIL fikk en tung kveld på hjemmebane, men holder seg på direkte opprykksplass. Søndag kan de ta et nytt steg mot eliteserien om KFUM Oslo blir slått i en match som også spilles på hjemmebane. Fredrikstad spiller hjemmekamp mot Hødd.

Start henger med i kampen om opprykk. Vajebah Sakor scoret målet i 1–0-seieren over Åsane.

Sogndal gikk på et skuffende 3–0-tap borte mot Raufoss. Markus Johnsgård og James Ampofo (2) scoret for de semifinaleklare totningene.

Kristiansund hadde heller ingen god kveld. Det ble 0–1-tap for Sandnes Ulf. Horenus Taddese scoret målet.

Øvrige resultater: Mjøndalen-Jerv 2–2, Bryne-Moss 3–1, Skeid-Ranheim 0–1.