Tiril Eckhoff (fem bom), Marte Olsbu Røiseland (tre bom) og Ingrid Landmark Tandrevold (tre bom) var uten seiersmuligheter etter dårlig skyting på dagens 15-kilometer. Nærmest kom Emilie Kalkenberg. Hun gikk i mål til en 7. plass etter 19 treff.

Hennes beste plassering i verdenscupen er nettopp fra Östersund. I mars tok hun 5. plassen på jaktstarten.

Olsbu Røiseland endte på en 9. plass i mål. Karoline Knotten traff på 19 skudd, men slet i sporet og ble nummer 19, plassen foran Ingrid Landmark Tandrevold.

– Det var svak skyting under ganske gode forhold, fastslår NRK-ekspert Ola Lunde.

Ingen kunne gjøre noe med Egil Gjellands «elev» Marketa Davidova. 24-åringen imponerte på standplass og skjøt 20 treff, som en av fire løpere. Hun gikk inn til sin tredje verdenscupseier - den andre på normalen. I alle de tre rennene har 24-åringen vært feilfri.

– Det normale skal være nok sier Egil alltid, og vi har lagt ned den samme jobben som før, sier Davidova til NRK.

– Imponerende

– Det er et imponerende løp, og hun har hatt en flott utvikling bare siden i fjor, mener Ola Lunde.

Nærmest kom Lisa Theresa Hauser (27) som bommet på ett skudd på den siste skytingen. I mål var hun 1.19 bak Davidova. Veteranen Denise Herrmann traff på 19 skudd og tok 3. plassen.

Tiril Eckhoff trøstet seg med at hun var bedre enn under åpningen i Kontiolahti i fjor. Da startet hun med en 67. plass etter syv bom.

– Det var en dårlig start, men det var kanskje bedre enn i fjor. Det får jeg ta med meg. Jeg er litt spent og nervøs og var kanskje ikke klar for å skyte. Jeg var ikke bestemt nok. Jeg må hjem og terpe litt på det, sier Tiril Eckhoff til NRK.

Hun endte til slutt på en 30. plass.

– Jeg hadde nerver i dag, så det er greit at dette åpningsrennet er unnagjort. Sånn er det i starten, sier Marte Olsbu Røiseland.