Av de 13 eliteserielagene som har vært i aksjon til nå, tok alle seg videre til 2. runde med borteseier onsdag. Mange møtte 4.-divisjonsmotstand, og totalt vant eliteserielagene med 56–6 i målforskjell.

Den største bomben kom nok i Larvik, der Fram Larvik slo ut 1.-divisjonslaget Start. Henrik Byklum ble matchvinner etter 65 minutter, da han senket gamlelaget med et lekkert frispark.

Her er oversikten over alle kampene med eliteserielag, før de tre siste skal i aksjon torsdag.

Molde, Glimt og Godset herjet

Serieleder Molde lekte seg i regnværet mot Eide/Omegn fra 4. divisjon og vant 5–0. Leke James scoret to og Eirik Ulland Andersen ett før pause. Etter hvilen la Ulland Andersen på to og noterte med det hat trick. Like før slutt ble han skadet og måtte forlate banen på båre.

Bodø/Glimt, som har imponert i serien i år, knuste 4.-divisjonsklubben Åga 8–0. Amadou Konaté scoret hat trick, Jens Petter Hauge to, Oliver Sigurjónsson og Ask Tjærandsen-Skau ett hver i tillegg til et selvmål.

Strømsgodset dominerte mot 3.-divisjonslaget Flint. Stian Ringstad og Mustafa Abdellaoue sørge for 2–0. I løpet av det siste kvarteret scoret Martin Rønning Ovenstad og Sebastian Pedersen to hver og Amahl Pellegrino ett. Godset vant med det 7–0.

Rosenborgs trener Eirik Horneland under 1. runde NM fotball mellom Rørvik og Rosenborg på Rørvik kunstgress. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Første Horneland-seier

Rørvik fra 4. divisjon truet et Rosenborg ute av form, men tittelforsvareren vant 3–1. Even Hovland headet RBK i ledelsen via stoppermakker Gustav Valsvik etter få minutter. Rørvik forsvarte seg godt og utlignet etter halvtimen ved Olav Andre Nygård Fausa.

Anders Konradsen scoret 2–1 for RBK etter hvilen, før Rørvik misset på en enorm dobbeltsjanse. Erik Botheim fastsatte resultatet og sørget med det for Eirik Hornelands første seier som RBK-trener.

Lillestrøms Tobias Salquist fikk rødt kort allerede etter 25 minutter da han sparket ned en Gjelleråsen-spiller. Så tok det hele 76 minutter før Thomas Lehne Olsen scoret for LSK.

Daniel Gustavsson doblet ledelsen, før Gjelleråsen reduserte på overtid. Alex Dyer punkterte oppgjøret til 3–1 med en straffescoring.

Stabæk vant 3–1 over 4.-divisjonsklubben Heming, men vertene hang godt med lenge. Første omgang var relativt jevn, og Heming kunne tatt ledelsen, men i stedet lurte 18 år gamle Oscar Aga ballen inn for Stabæk. I annen omgang doblet Youness Mokhtar på et vakkert frispark, før Aga scoret på ny. Rett før slutt reduserte Heming.

Samuelsen-dobbel

4.-divisjonslaget Åkra tok imot Haugesund og fikk straffe allerede etter tre minutter. Helge Sandvik reddet enkelt, før Haugesund fikk straffe kun minutter senere. Martin Samuelsen tok fart, men skled og sendte ballen utenfor. Han gjorde det dog godt igjen med scoring fire minutter senere.

Åkra skapte flere sjanser, men straffescoring fra Ibrahima Koné, ny nettkjenning fra Samuelsen og et selvmål sikret 4–0 til Haugesund.

Brann tok en oppskriftsmessig seier mot Arna-Bjørnar med 6–1. Thomas Grøgaard, Henrik Kjelsrud Johansen (to mål), Andreas Mjøs (to) og Azar Karadas scoret for bortelaget, mens Martin Mjelde Tysse nettet for Arna-Bjørnar.

Ranheim fikk se 3.-divisjonslaget Kolstad åpne i et forrykende tempo og ta ledelsen ved Erik Rotlid etter 18 minutter. Eliteserielaget slo tilbake og Olaus Skarsem, Daniel Kvande og Ivar Sollie Rønning sikret 3-1-seier.

Lars Jørgen Salvesen scorer for Sarpsborg 08 i cupkampen mot Sprint-Jeløy onsdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sene Sarpsborg-scoringer

Sarpsborg 08 stanget lenge mot Sprint-Jeløy, men fikk full uttelling i en 14 minutters periode i annen omgang. Alexander Ruud Tveter, Lars Jørgen Salvesen og Jørgen Strand Larsen scoret for de blåkledde, som til slutt vant 3–0.

Tromsø kjørte over Norild i den første omgangen og ledet 7–1 etter 35 minutter. Unggutten Oliver Kjærgaard scoret tre mål på bare syv minutter. Kampen roet seg kraftig, og det endte 8–1.

Kristiansund møtte Herd, som holdt greit følge i åpningen, men så ble det tyngre da KBKs Meinhard Egilsson Olsen utnyttet en stor forsvarstabbe og scoret kampens eneste mål.

I senkampen mellom Hønefoss og Mjøndalen scoret Fredrik Brustad to ganger og sendte med det Mjøndalen videre med 2–0.