– Det er helt uvirkelig. En ting er at det er et vanskelig regelverk, men man må dømme det samme på samme situasjon. Det er det som blir så feil. Her er det to nesten identiske situasjoner, ikke fortell meg at de er veldig annerledes, tordnet TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen underveis i eliteserierunden.

Det ble gitt et gult kort til Sandefjords Filip Ottosson, mens det ble tildelt rødt kort til Haugesund-spiller Kevin Krygård – etter hjelp fra videodommerne.

Du kan se hendelsene øverst i artikkelen.

TV 2s Mathisen mener det burde endt med rødt kort i begge tilfeller.

Det er dommersjef Terje Hauge enig i – altså at Sandefjords Ottosson også skulle fått det røde.

Men han står ved at det ikke er riktig at det er to identiske situasjoner.

– Det er ikke to situasjoner som kan sammenlignes mener jeg. Hvis du har stillbilde, da kan du sammenligne, men hvis du har hele bevegelsen er det to forskjellige situasjoner, sier Hauge til VG.

Han mener det burde vært utdelt rødt kort i begge situasjoner, men at det var «flere elementer» som tilsa at hoveddommeren skulle få hjelp av VAR på Nadderud enn på Lerkendal.

DOMMERSJEF: Terje Hauge. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

– Det er ikke en klar og åpenbar feil fra dommer som mener at han er først på ballen og står stille, og han vurderer at Rosenborg-spiller kommer inn i situasjonen.

VAR skal gripe inn når det er en klar og åpenbar feil – noe videodommerne mente var tilfelle på Nadderud, men ikke på Lerkendal.

Det er motsatt på Nadderud, ifølge dommersjefen.

– Det er Haugesund-spilleren som kommer inn i situasjonen med fart, kraft og treffer ikke ballen. Her er det ingenting å støtte, her må vi anbefale dommeren bort på skjermen, mens på Lerkendal er det noe vi kan støtte dommeren på.

Hauge presiserer at han ønsker det skal være en høy linje for når videodommerne skal gripe inn, men at situasjoner som søndag kan være med å justere linjen noe.

– Hvis noen planter en sko i ansiktet, så må det være rødt kort. Så skjer det altså på én omgang at dommerne dømmer så forskjellig. Jeg fatter det ikke, sier Marius Skjelbæk i TV 2s studiosending.

– Det gjør at dømming kan være frustrerende for aktørene. Tenk deg for en trener, en spiller og fansen å se på disse to situasjonene, sier Jesper Mathisen.

Henriksen ble liggende med blod rennende fra hodet, mens Ottosson slapp unna det røde.

– Da jeg merket smellen skjønte jeg fort at det er knottene jeg fikk. Jeg hadde kanskje regnet med at det var rødt kort, og vi har jo VAR for en grunn. Når det ikke blir tatt, så kan jeg ikke si så mye mer enn det, sier RBK-kapteinen til VG.

– Jeg trodde selv at dette ikke kom til å se bra ut. Men jeg tenkte at dommeren så at det ikke var meningen. Jeg mener det er gult kort, hevder Filip Ottosson overfor VG.