– Helt forjævlig.

Det er Dennis Haugers oppsummering av søndagens Formel 2-løp.

For etter en kjempestart fikk Aurskog-gutten problemer igjen. Denne gangen en straff på fem sekunder som kostet ham verdifulle poeng i jakten på å vinne Formel 2.

– Det ødela hele løpet igjen. Jeg følte egentlig at jeg kjørte forbi flere personer tre ganger og kom ikke noe sted. Det er frustrerende, følger Hauger på med til Viaplay.

Helt på tampen av den siste runden klarte Hauger å ta seg forbi lagkamerat i MP Motorsport, Jehan Daruvala, og opp på 10. plass. Men rett før målstreken tok Daruvala tilbake plassen, og Hauger fikk likevel ingen poeng.

– Det er et frustrerende løp der vi kom tilbake og kom tilbake, og sto egentlig bare stille. Det føles som om man løper på tredemølle, sier Hauger.

Hauger ligger nå på 6. plass sammenlagt – 65 poeng bak ledende Frederik Vesti.

20-åringen kjørte seg umiddelbart opp fra 13. plass til 10. plass.

Men ute på den sjette runden gikk det nesten galt for Aurskog-gutten. I en tett duell med Amaury Cordeel kjørte Hauger ut på gresset da Ayumu Iwasa kom stormende bakfra. Hauger reddet seg inn, men måtte inn til pit stop like etter.

Og der gikk det heller ikke knirkefritt.

På vei inn til pit kjørte Hauger med venstre fremhjul utenfor de oppmerkede linjene, utenfor såkalte «track limits», og hendelsen ble sett på av løpskontrollørene.

– Rapporter Hauger. Han krasjet nesten i meg, sa Trident-fører Roman Stanek over radioen til laget sitt.

Etter lang tids vurdering fikk Hauger en fem sekunders straff for å ikke holde seg innenfor den hvite heltrukne linjen som markerer innkjøringen til pit stop.

Med ti runder igjen mistet Arthur Leclerc et hjul på vei inn i en sving og sikkerhetsbilen måtte inn. Da benyttet Hauger seg av muligheten til å ta straffen sin, og bytte til nye dekk.

Det var et lønnsomt valg – selv om Hauger mente det ble litt kluss med stoppet – for da løpet ble satt i gang med syv runder igjen raste Hauger gjennom feltet, og klatret helt opp til 11. plass.

Én plass unna poeng.

– Det er bare dritt å ikke få poeng igjen, mens noen andre helt bakerst har flaks med strategien og kommer seg på pall, sier Hauger.

Nederlandske Richard Verschoor tok seieren.