Oppoverbakken startet omtrent før beinene hadde blitt varme – og bakken ble bratt.

På ti minutter hadde Odd allerede rukket å sette to baller bak Rosenborgs André Hansen.

Men trønderne har blitt vant til å jobbe i motbakke denne sesongen, og nå har det omsider løsnet. To mål fra Ole Sæter, ett fra Ulrik Yttergård Jenssen og et rødt kort til Odd ble oppskriften på en ellevill snuoperasjon.

– Dette var en krigeseier, og i dag står vi sammen hele gjengen. Jeg er ekstremt glad for prestasjonen. Det må vi bygge videre på, sier Sæter til TV 2 rett etter kampslutt.

Rosenborg snudde kampen på Lerkendal og tok sin tredje strake seier.

– Vi er sinnsykt skuffet. Vi skal ikke kaste vekk en 2–0-seier. Det er altfor dårlig. Rett og slett svakt av oss, sier Odd-veteran Espen Ruud.

SCORET MED TRYNET: Ulrik Yttergård Jenssen (i midten) fullførte Rosenborgs snuoperasjon og satte 3–2 – med ansiktet. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Utvisningen av Solomon Owusu gjorde ikke jobben noe lettere for Odd, som måtte fullføre kampen med ti mann på stillingen 2–2.

– Det er ikke så mye å si. Jeg mister ball og prøver å ta den, så faller han (Tobias Børkeeiet), og så får jeg to-tre stykker i ansiktet. Så mister jeg det helt. Jeg legger meg flat, det er ikke noe mer å si enn det, forklarer Owusu til TV 2.

– I dag svikter jeg gutta. Jeg beklager til alle som heier på Odd, og til lagkameratene mine, sier han.

SÅ RØDT: Solomon Owusu ble sendt i dusjen etter et strupetak på Edvard Tagseth. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Det hele startet på verst tenkelig vis for Rosenborg:

På sitt første forsøk i kampen tok Odd ledelsen på Lerkendal. Allerede etter to minutter slo Dennis Gjengaar et perfekt innlegg til Ole Erik Midtskogen som enkelt dyttet inn 1–0.

Og den forferdelige åpningen skulle bli til et mareritt for trønderne.

Syv minutter etter kom Skien-lagets andre. Josef Baccay jaget en lang ball som han med én berøring la igjen til Mikael Norø Ingebrigtsen. Sistnevnte fikk stå fullstendig umarkert fra ti meter og klinke inn 2–0.

MARERITTÅPNING: Odd sjokkåpnet mot Svein Maalens Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Det ble fullstendig stille på Lerkendal.

Først da våknet Rosenborg, og skrudde opp tempoet, men noe nærmere Odd kom de ikke i løpet av de første 45 minuttene.

– De første ti minuttene er vi helt av, og jeg skjønner ikke hva i holder på med. Etter det tas det veldig opp, og vi kjører på uten å komme til de største sjansene. Det er bare å fortsette så skal vi snu dette, sa Sverre Nypan til TV 2 i pausepraten.

TOMÅLSSCORER: Ole Sæter utlignet til 2–2 mot Odd i annenomgang. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Og opphentingen startet med et brak. Annenomgang var ett minutt gammel da Ole Sæter ruvet høyest i været på hjørnespark og stanget kontant inn reduseringen.

Samme mann var sikker fra straffemerket et kvarter senere, og lagene var like langt.

Og da var det Odd sin tur til å jobbe i motbakke.

Solomon Owusu grep etter strupen til Edvard Tagseth da lagene havnet i håndgemeng. Det ble belønnet med rødt kort.

Det ble skjebnesvangert. Like etter så Diogo Tomas ut til å redde et skudd på strek, men klareringen gikk rett opp i ansiktet til Ulrik Yttergård Jenssen og inn til 3–2 for Rosenborg.

Med det var snuoperasjonen komplett.