Martin Løwstrøm Nyenget har blitt syk. Han får dermed ikke gått søndagens 10 km fri i svenske Östersund som planlagt.

Det betyr at Sjur Røthe, som selv har vært gjennom runde med sykdom nylig, stiller isteden. Det blir 35-åringens første renn for sesongen.

Røthe er for tiden på Sjusjøen og meldte seg nylig på Natrudstilrennet førstkommende lørdag.

– Jeg er veldig ydmyk over å få sjansen i verdenscup igjen, sier Røthe til VG.

– Begynte du å bli nervøs for verdenscup-uttak og rennene i Trondheim, med tanke på at løpere utenfor landslag som Iver Tildheim Andersen og Jan Thomas Jenssen har gått så fort?

– Jeg får ikke gjort så mye med hvordan andre går, og det er veldig kult å se de norske gjøre det bra. Med tanke på Trondheim har jeg hatt et håp om å være innenfor, så er jeg heldig som får sjansen allerede nå i Östersund.

Det har vært flere endringer i det norske Östersund-uttaket på grunn av sykdom: Astrid Øyre Slind (10 km) og Anna Svendsen (sprint) har meldt forfall. Det gir muligheten for Julie Bjervig Drivenes (10 km) og Kristin Austgulen Fosnæs (sprint).

Den tyske profilen Katharina Hennig mister rennene etter coronasmitte. Det gjelder også Sveriges sprintess Jonna Sundling, men svenskene har varslet at andre løpere som har vært syke vil være på start igjen til helgen.

VOND ARM: Petter Northug har trøbbel med bicepsen. Foto: Geir Olsen / NTB

Det kom også en dårlig nyhet for den gamle skihelten Petter Northug torsdag. Han får ikke gått de første rennene i langløp på denne siden av nyttår. Det skyldes en overbelastning i biceps.

Det er Northugs team-manager Pål Trøan Aune som opplyser dette til Adresseavisen.

Forfallet går utover to renn i Bad Gastein 9. og 10. desember, samt løpet La Venosta Criterium helgen etter.

VG+ Sport sender Ski Classics før nyttår – før NRK tar over.