Jakob Ingebrigtsen er ranket som den beste 1500-meterløperen i verden og skal derfor kunne velge hvilken tid lyset ved siden av banen skal gi. Da han torsdag fikk spørsmål om hva slags fart han skulle bestille, svarte han at det ikke var diskutert ennå og at han var der for å vinne løpet.

Fredag ettermiddag viser arrangøren at lyset skal gå til en sluttfart på Jakob Ingebrigtsens europeiske rekord fra Bislett tidligere i juni: 3.27,95.

Harene som skal holde farten i starten er Mounir Akbacke og Erik Sowinski. Passeringene er satt opp til at de skal være omtrent nøyaktig slik som på løpet til Ingebrigtsen på Bislett, omtalt av Friidett1 først.

  • 400 meter: 55,5 (55,46 på Bislett)

  • 800 meter: 1.51,50 (1.51,68 på Bislett)

  • 1000 meter: 2.19,00 (2.19,00 på Bislett)

Verdensrekorden til Hicham El Guerroujs verdensrekord på 3.26,00 har stått siden 1998.

– Jeg er spent. Lyset er satt til Jakobs europeiske rekord. Men jeg sitter samtidig med en følelse av at det viktigste er å vinne løpet, og at han skal gå enda hardere under løpet i Silesia 16. juli, sier NRK-kommentator Jann Post.

GLEDESRUS: Jakob Ingebrigtsen etter seier og europeisk rekord på Bislett tidligere i juni: 3.27,95. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Han skal kommentere Diamond League på NRK fredag kveld fra klokken 19.40. Jakob Ingebrigtsens 1500 meter går klokken 21.39.

– Været tror jeg skal bli ganske bra, så føler han seg bra, er det mulig å klinke til. Han har løpt to av sine beste løp her i Lausanne. Hvem vet? spør Jann Post.

– Jeg tror han liker å ha lyset slik at han ser det, fremfor at det er bak ham, slik at han har noe å jage. Han er ute etter å løpe fortere enn han har gjort før, sier Post videre.

I fjor ble det krøll i Lausanne, da lyset skal ha stått på en annen fart enn det som var bestilt.

– Da måtte han jo justere farten selv underveis i løpet, for han merket at det ikke gikk fort nok. La oss håpe det er riktig innstilt i dag, sier Post.

Magnus Tuv Myhre løper 5000-meteren i Lausanne kl. 20.50. Han jakter VM-kravet på 13.07 minutter.

– Jeg tror han har gode muligheter. En mulighet er å ta sjansen å gå med de beste i feltet der, som skal løpe fort. Ellers er det en god mulighet å bli med på lyset som er stilt inn på 13.07 og sveitsisk rekord (for Jonas Raess), sier Post og legger til:

– Det er mulig å gå både under VM-krav og slå rekorden til Marius Bakken. (13.06,39). Jeg tror Tuv Myhre vil være offensiv.

Sigrid Borge er med i spydkonkurransen fredag.

PS! Karsten Warholm fronter Norges deltagelse under Diamond League i Stockholm søndag.