Slik ble det ikke.

Til slutt vant Lionel Messi sin åttende Ballon d’Or ganske så klart. 462 poeng mot Haalands 357.

Men Erling Braut Haalands elleville sesong for Manchester City har blitt lagt merke til. De aller fleste av journalistene som fikk avgi sin stemme på hvem som var verdens beste fotballspiller det siste året, hadde Haaland på sin topp fem.

20 av de 92 journalistene holdt Haaland som verdens beste spiller.

Blant dem: Danske Troels Bagger Thøgersen.

«Toppnivået er så høyt og så vilt at jeg så ingen annen utvei enn å gi Erling Haaland toppscore», skriver Thøgersen i Tipsbladet, hvor han er redaktør.

Han fortsetter:

«Det kan godt være at Haaland i mange kamper ikke rører ballen, men tro meg: Motstanderen bruker mange ressurser på å demme opp for nordmannen, som igjen åpner rom for lagkameratene»

Lionel Messi er fortsatt verdens beste i min bok, men et VM hvor det sportslige nivået er lavere enn i toppen av europeisk klubbfotball, er ikke like viktig i denne kåringen som Haalands prestasjoner». skriver Bagger Thøgersen.

Han legger også til at «skuffelsesmaskinen» det norske landslaget kan tale imot Haaland.

En journalist fra hvert av de topp hundre landene på Fifa-rankingen for menn får stemme. På sin liste kan de sette opp fem spillere i rangert rekkefølge, som får fra fem til ett poeng.

Ifølge den franske avisen L’Equipe var det 92 journalister som stemte.

Mens Danmark stemte for Haaland, var ikke våre svenske naboer like hjelpsomme med å sende Gullballen i retning Bryne.

RØD LØPER: Erling Braut Haaland sammen med Isabell Haugseng Johansen på den røde løperen i Paris. Foto: FRANCK FIFE / AFP / NTB

Anders Bengtsson, redaktør for fotballmagasinet Offside, hadde Haaland på tredjeplass. Bak Messi på førsteplass og Haalands lagkamerat Rodri på andre.

Derfor sendte VG en melding i retning Bengtsson. Hvorfor ikke Haaland?

– Det enkle svaret er at jeg anser at fantes spillere som gjorde større avtrykk enn Haaland. VM-år blir alltid spesielle, men Messis VM var særskilt avgjørende i år. I Citys suksess så utmerket Rodri seg spesielt, svarer den svenske journalisten til VG.

Da får vi heller støtte oss på våre venner i Ghana, Benin, Kapp Verde og El Salvador, for å nevne noen. De var alle blant landene som hadde Haaland på topp.

De aller fleste av landene hadde Manchester City-spissen godt inn på sin topp 5. Kun fire av nasjonene hadde ikke 23-åringen på sin liste i det hele tatt:

Argentina, Kamerun, Elfenbenskysten, Georgia.

Fra Norge var det Lars Tjærnås som avga stemme. Han hadde Haaland på topp, etterfulgt av Messi, Vinicius Jr, De Bruyne og Rodri.

Haaland og Manchester City møter Bournemouth klokken 16 lørdag.

PS. Ifølge L’Equipe var Costa Rica eneste land som hadde topp fem-liste lik som den som til slutt ble avgjørende.