Det er stor interesse fra både agenter og klubber rundt Rosenborgs stortalent Sverre Nypan (16) om dagen.

Den siste tiden har han vært fast i elleveren til Svein Maalen. I dobbeltkampene mot Hearts viste han seg fram for et internasjonalt publikum.

På tribunen i Edinburgh satt flere store engelske klubber. Etter det VG erfarer satt representanter fra Manchester City, Everton, Wolverhampton og Brighton på tribunen på Tynecastle.

En av disse klubbene skal ha vist sin interesse etter at Rosenborg røk ut torsdag for en liten uke siden.

Den nederlandske klubben Twente skal også ha vært til stede.

TV 2 har tidligere rapportert at Manchester United har vært på Lerkendal denne sesongen. Etter det VG kjenner til skal også den italienske storklubben Milan ha tatt turen til Trondheim i løpet av sesongen.

Det engelske nettstedet Football Insider har skrevet at City satt på tribunen torsdag, og at de skal være interessert i 16-åringen.

Pappa og rådgiver Arne Nypan sier til VG at det lenge har vært stor interesse rundt sønnen.

– Det har vært mange agenter som har ringt. Etter Sverres kamp mot Hearts har vi merket en betydelig økt interesse fra klubber. Blant annet mange klubber fra Premier League, sier Nypan.

Samtidig er han tydelig på det samme budskapet som han har uttalt tidligere. Sverre Nypan har det ikke travelt med å komme seg videre.

– Vi har is i magen og tenker langsiktig med stabilitet i hverdagen i Rosenborg, sier Nypan.

VG har tidligere omtalt hvordan agenter fra hele verden ønsker å sikre seg en avtale med midtbanespilleren.

– De agentene som ringer kommer fra stadig større og mer seriøse agentselskap. I starten var det mange norske agenter, men nå har også de som har de største spillerne i verden meldt seg på, sa pappa Nypan for noen uker siden.

Vil du lese mer om fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)