BIETIGHEIM: Duoen Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen må stå over tirsdagens kamp mot Polen.

Norge har vunnet mot Ungarn og Argentina, men Polen møter et lag uten sentrale Heidi Løke.

Det som skjedde er dette:

Da landslaget endelig skulle spise noe annet enn hotellmaten mandag kveld, valgte de å gå på pizzarestaurant. Alle syntes det var en god idé inntil Løke, Arntzen og enda en til som ikke er spiller, ble syke natt til tirsdag.

– De tre fikk maten som de siste, og må ha fått noe som var bedervet. De andre klarte seg fint, sier landslagets lege Anne Froholdt til Aftenposten.

Hun var med på trening i dag, mens Løke og Arntzen tok det med ro.

– De merket ikke at det var noe rart da de spiste, med matforgiftning er slik som ofte kommer fire til seks timer etter et måltid, opplyser hun.

– Hva skjer med tanke på kampen?

– De har fått tømt seg, og nå gjelder det at de får tatt inn væske og litt mat igjen. De må ha energi, sa legen tidligere tirsdag.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson oppsummerer situasjonen slik:

– De er på hotellet etter at de har fått en liten magesjau i natt. Det er sannsynligvis noe de spiste i går, men det kan kanskje doktoren si noe mer om. De ble isolert, men det ser ut som det er en forbigående sak. Heidi var allerede bra i morges, spiste godt, men tok det med ro på hotellet. Emilie er ikke riktig like pigg ennå, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson til NTB etter tirsdagens økt.

– Det er mulig at de blir spilleklar til i kveld. Det avgjør doktoren, sa Hergeirsson.

Matforgiftet for 15 år siden

Legen mener trioen var uheldig, men at slikt selvsagt ikke skal skje på en restaurant.

– Det er 15 år siden forrige gang det var en matforgiftning på kvinnelandslaget, opplyser hun.

Skulle Løke, som har scoret ti mål på ti skudd i VM hittil, måtte stå over, har trener Thorir Hergeirsson mulighet til å bruke to andre. Kari Brattset har imponert, og Vilde Ingstad får flere muligheter til å prøve seg.

han har også flere alternativer på bakspillerplass.

Kampen mot Polen starter kl. 20. 30 i kveld.