Etter å ha vunnet Tour de Ski de siste to årene måtte 27-åringen ta til takke med en 6.-plass i årets utgave. Weng har så langt hatt en tung sesong, og nå begynner klokka å tikke for å komme i VM-form.

– Jeg håper at jeg kan gjøre det bedre enn det jeg gjør nå, men jeg vet ikke. Tiden vil vise. Akkurat nå er jeg langt bak, sier Weng etter siste Tour de Ski-etappe.

Under Tour de Ski falt hun, og skadet tommelen: Weng trosser skaden og fortsetter Touren.

19. og 20. januar står sprint og ti kilometer klassisk på programmet i Otepää i Estland. Weng ser ikke lyst på VM-deltakelse hvis hun må prestere da.

– Otepää kommer altfor tidlig etter Touren. Hvis jeg må prestere der, så ser jeg mørkt på det. Men samtidig vet man jo aldri. Ting kan snu. Akkurat nå er jeg litt langt unna det beste. Jeg håper iallfall å gå én distanse (i VM), men er det slik at jeg må prestere i Otepäa, så sliter jeg, sier hun.

Weng fikk en tung dag i monsterbakken i Val di Fiemma. Hun brukte nærmere to minutter mer enn etappe- og Tour de Ski-vinner Ingvild Flugstad Østberg.

– Det var skikkelig tungt. Jeg kan ikke huske at bakken var så hard som den var i dag. De gangene jeg har gått her har jeg vært i kjempeform, men i dag var det en kamp, oppsummerte skiløperen.