Sammenlagtseieren til Thomas var med på å sikre Sky en samlet premiepott på 6,95 millioner kroner. Det melder cyclingnews.com.

Triumfen til Thomas utløste en bonus på 4,77 millioner til Sky, mens tredjeplassen til lagkamerat Chris Froome innkasserte rundt 954.000 kroner til klubbkassa.

Den totale Sky-summen er nesten tre ganger så mye som neste lag på pengelista. Sunweb håvet inn nest mest med 2,34 millioner kroner. Mesteparten av summen skyldes Tom Dumoulin. Nederlenderens annenplass ble belønnet med 1,91 millioner kroner.

Totalt deles det ut 21,8 millioner kroner i premiepenger, som senere blir beskattet. Størsteparten av pengene utbetales til lag som fikk gode plasseringer. En etappeseier ga 105.000 kroner.

Sky kunne juble etter at Geraint Thomas tok sammenlagtseieren i årets Tour de France. Chris Froome endte på tredjeplass. Det ga penger i klubbkassa. Foto: NTB scanpix

Amund Grøndahl Jansen og hans LottoNL-lag endte på tredjeplass i premiepengesammendraget med 1,82 millioner kroner.

UAE med Alexander Kristoff på laget mottok rundt 960.000 kroner, mens Edvald Boasson Hagen og hans Dimension Data fikk nest minst med 150.000.

I tillegg til premiepenger får lagene også betalt for å stille opp i rittet.

Tradisjonelt sett deles premiepengene med støtteapparatet, som innebærer at rytterne kun får en liten del av potten. Men rytterne får ofte bonuser fra både lag og sponsorer dersom de presterer godt under de store rittene.

Samtidig skal det sies at proffsyklistenes lønninger gjør at de som regel har til salt i grøten og vel så det.