Aston Villa-Middlesbrough 0–0 (1–0 sammenlagt)

Aston Villa forsvarte 1-0-ledelsen fra det første oppgjøret mot Middlesbrough og er klar for opprykksfinale til Premier League mot Stefan Johansens Fulham.

Tirsdagens returkamp på Villa Park endte 0-0, og dermed avgjorde Villas ene scoring i det første møtet duellen.

Mannskapet til Steve Bruce sikret avansementet til opprykksfinalen på Wembley 26. mai med 1-0 sammenlagt, men ikke uten dramatikk.

Tidligere Viking-spiller, innbytter Birkir Bjarnason, kom inn to minutter på overtid.

foto
Flere tusen jublende tilskuere stormet banen etter kampslutt. Foto: ED SYKES / X03816 / NTB Scanpix

Villa var det beste laget på eget gress tirsdag, mens gjestene slet med å skape store sjanser. På slutten eksploderte det imidlertid på Villa Park. Kun tre minutter gjensto da en meget kontroversiell episode oppsto.

Etter nølende forsvarsspill hos hjemmelaget stoppet Villa-keeper Sam Johnstone en avslutning fra Middlesbroughs Adama Traoré med den ene hånda. Sisteskansen sto tydelig utenfor egen målgård, og dommer Mike Dean blåste korrekt frispark.

Mange på Villa Park ventet på det røde kortet, men Dean nøyde seg med å vise Johnstone det gule. Det påfølgende frisparket hamret Stewart Downing kontant i tverrliggeren.

Dermed slapp Villa med skrekken.

Nærmere kom ikke Middlesbrough en scoring, og dermed kunne Villa-fansen slippe jubelen løs. Etter kampslutt strømmet tilskuere inn på gressmatta på Villa Park for å feire sammen med kaptein John Terry og resten av laget.

Møter Fulham

Villa-manager Steve Bruce kan på sin side starte forberedelsene til det viktige møtet med Fulham på Wembley.

Stefan Johansen og hans lagkamerater sikret seg plass i opprykksfinalen ved å slå Derby 2-0 mandag. Sammenlagt gikk London-klubben videre med 2-1.

Vinneren av opprykksfinalen vil være garantert hele 1,1 milliarder kroner i inntekter og plass i neste sesongs Premier League.