Den spanske angriperens dager i Chelsea synes dermed å være talte. Til nyhetsbyrået Reuters forteller Costa at han har han fått beskjed om at han ikke kan forvente særlig med spilletid neste sesong.

– (Antonio) Conte har gitt meg beskjed om at jeg ikke er i hans planer for Chelsea neste sesong, sa angriperen etter landskampen mot Colombia onsdag.

Costa forteller om et lite godt forhold til Chelsea-manageren.

– Mitt forhold til treneren har vært dårlig denne sesongen. Det er en skam, men det er tydelig at treneren ikke vil ha meg der, sier Costa, som har herjet med forsvarere fra alle Premier League-lag etter at han kom til Chelsea fra Atlético Madrid i 2014.

Costa ønsker seg tilbake til gamleklubben, men en overgang kan ikke finne sted før januar på grunn av den spanske klubbens overgangsnekt.

– Det er komplisert, men alle vet at jeg elsker Atlético høyt. Jeg elsker å bo i Madrid, men jeg må tenke på framtiden, sier Costa.

– 2018 er et VM-år, og det må tas med i betraktningen. Jeg er nødt til å spille, sånn er det bare, sier Costa videre.

Costa scoret 20 mål på 35 kamper i Premier League denne sesongen, noe som førte ham opp på en fjerdeplass på toppscorerlisten. (@NTB)