Golfbanen Trump National i Bedminister, New Jersey ble utropt som arrangør av kvinnenes US Open for fem år siden. Da var Trump fortsatt innkjøper av golfbaner og figurerte på realityprogrammer på TV. Nå er han president Donald Trump og det har ikke manglet på kritikk på at USAs golfforbund valgte å ha sin fremste turnering på hans bane.

Stort sett hver eneste deltaker har fått spørsmål om presidenten, om hvorvidt de skal delta i turneringen og om Trump-intervjuet med "Access Hollywood", som florerte under valgkampen, hvor han skrøt av at kvinner lot seg berøre av ham. Spillerne vil på sin side heller snakke om golf.

– Det er ingen positive sider ved å blande seg opp i politikk, sa Christie Kerr.

– Det er alt jeg har å si om det. Kanskje om jeg var politiker selv, men jeg tror ikke vil blitt valgt uansett, la hun til.

Donald Trump (tv), sammen med foreldrene til Suzann Pettersen, Mona Pettersen og Aksel Pettersen, under golfturneringen Women's British Open 2015 ved Trump Turnberry Resort i Skottland. Foto: Øystein Bjerkestrand / NTB scanpix

Spurte om golfspørsmål

Regjerende mester Brittany Lang spurte selv om journalistene kunne spørre henne om noe annet enn Trump.

– Jeg ville ikke svare på spørsmål om politikk, men jeg vil gjerne svare på spørsmål om golf, sa Lang.

Selve turneringen starter torsdag. Presset er ventet å bygge seg opp til kvinnenes mest prestisjefulle golfturnering, samt av pengepotten på fem millioner dollar, som er den største i kvinnegolfen.

Venn med Tutta

Suzann "Tutta" Pettersen er på deltakerlista til turneringen. Det er ingen hemmelighet at Trump og Pettersen har vært gode venner i en årrekke. Da NTB møtte Trump under British Open på Trump-banen Turnberry for om lag to år siden, sa han følgende om sin norske venn:

– Jeg har kjent henne i noen år og har sett henne i mange turneringer på mine baner. Det er slik jeg har lært henne å kjenne.

– Hun er en stor spiller, men viktigere – en fantastisk person, sa Trump til NTB den gangen.

Så spørs det om Trump og Pettersen kan møtes nok en gang på en av hans baner denne uken. Dersom Trump skulle vise seg under US Open er det imidlertid ventet protester fra flere hold.