– Nei, jeg skal uttale meg når den tid kommer. Jeg skal fortsatt telle til 10, sier han til Hamar Arbeiderblads Puckpodden. I en sms til VG skriver Solbakken at han ikke vil uttale seg noe mer nå.

Han forteller i podkasten at han «har nytt Hamar-livet en måneds tid», men at han nå skal tilbake til Danmark, hvor hans kone og datter bor.

VGs landslagskommentator Knut Espen Svegaarden har en rekke ganger skrevet at hedmarkingen er riktig mann for Norge, når muligheten byr seg. Solbakken hoppet ut av fremtidskontrakten med NFF for ni år siden. Til Hamar Arbeiderblad vil ikke Solbakken si noe om en mulig fremtid på Ullevaal stadion.

– Jeg er faktisk helt ærlig når jeg sier at jeg ikke har vært der i det hele tatt, sier han. Jeg har hatt mer enn nok med å fordøye det som skjedde for en måned siden, sier Solbakken som sist uke ble erstattet av Jess Thorup i FCK. Solbakken hentet nettopp Thorup til HamKam som spiller i 2005.

Nå spiller sønnen Markus Solbakken (20) for et HamKam som de siste månedene har snudd motgang i Obos-ligaen til mulig kvalikspill for eliteserien.

– Luften har vært litt bedre for meg i Hamar enn den har vært i «Køben» den siste måneden. Jeg trives veldig godt med å gå på Briskeby. Det er ikke så ofte jeg får se sønnen min eller HamKam trene live. Så for meg har det vært perfekt avkobling, sier Solbakken. Han omtaler fortsatt HamKam som «vi» og deler ut verbale blomster til både styreleder Rune Strand og trener Kjetil Rekdal.

Sjekk sønnens drømmemål her: