CHELSEA - STOKE 5–0

BOURNEMOUTH - EVERTON 2–1

Brasilianeren startet med å servere stopper Antonio Rüdiger på et frispark etter kun tre minutter, før han dro av to mann og fant Pedro, som satte inn 3-0 etter 24 minutter. Danny Drinkwater limte ballen i hjørnet til 2-0 i det 9. minutt.

Willian økte til 4-0 fra straffemerket etter 74 minutter. Midtbanespilleren gikk selv ned etter å ha blitt felt av Geoff Cameron, og satte ballen sikkert til venstre for keeper Jack Butland.

Davide Zappacosta fullførte scoringene med sitt første Premier League mål like før slutt.

Thibaut Courtois holdt nullen for fjerde kamp på rad. Chelsea vant 1-0 mot Southampton før spilte 0-0 mot Everton. Sist ble Brighton slått 2-0.

På tabellen klatrer Chelsea forbi Manchester United til andreplass før José Mourinhos menn møter Southampton senere lørdag.

Stoke ligger på sin side på 14.-plass. To poeng skiller ned til West Ham under nedrykksstreken.

King er ute i minst et par uker etter en skade lørdag. Her fra en kamp tidligere denne sesongen. Foto: DYLAN MARTINEZ / X00177

King ute i minst to uker

Joshua King sto bak Bournemouths 1-0-mål mot Everton, men fikk bare 39 minutter før han måtte forlate banen med en skade. Bournemouth vant til slutt 2-1.

– Det var en seier med en bismak ettersom Joshua King fikk en hamstringskade. Han er ute i minst et par uker. Det kan endre vår overgangsstrategi, sa Bournemouth-trener Eddie Howe.

Den norske landslagsspissen Joshua King pådro seg en muskelskade på baksiden av låret mot Liverpool for knapt to uker siden, og manager Eddie Howe innrømmet at det spøkte for juleprogrammet.

Men spissen kom tilbake. King noterte seg for en målgivende pasning i returen andre juledag mot West Ham, og fulgte samme oppskrift lørdag. Nordmannen gjorde en god jobb da han fant Ryan Fraser alene i feltet, og skotten sendte Bournemouth i føringen mot Everton etter 33 minutter.

Seks minutter senere måtte imidlertid King forlate banen. I spissens fravær utlignet Idrissa Gana til 1-1 like før timen spilt.

Fra benken fikk King se Fraser bli den store helten da han puttet ballen i mål to minutter før slutt.

Bournemouth klatrer med det over nedrykksstreken igjen. To poeng skiller ned til West Ham på 18.-plass.

Everton befinner seg på 9.-plass. De blå har vært i svært god form i det siste etter en tung start på sesongen, og tapte sin første kamp på én måned.

Carvalhal startet med seier

Carlos Carvalhal fikk en drømmestart som Swansea-sjef da waliserne snudde til 2-1 mot Watford lørdag. André Carrillo så ut til å bli helten for hjemmelaget på Vicarage Road, men bortelaget startet opphentingen sent i andre omgang.

Først utlignet Jordan Ayew til 1-1 i det 83. minutt, mens Luciano Narsingh scoret på en retur minuttet før slutt.

Swansea klatret bort fra jumboplass med 16 poeng. To poeng skiller opp til sikker plass.

Newcastle – Brighton og Huddersfield – Burnley endte begge 0-0.