NARVIK: Eirik Haugsnes gikk av med seieren under Narvik Rando lørdag.

33-åringen brukte drøye halvannen time på å gå opp Tredjetoppen, kjøre ned til Vassheim, gå opp igjen til Andretoppen og kjøre ned igjen til mål. Totalt en høydeforskjell på cirka 1700 meter.

I mål var han over minuttet foran Rune Morten Johansen fra Laksvatn. Begge fikk forøvrig en tidsstraff for å ha tatt en snarvei i den ene nedkjøringen, men de var aldri truet av Sondre Jacobsen fra Salangen som kom på tredjeplass, drøye ni minutter bak Haugsnes.

- Det er knallbra og jeg er veldig godt fornøyd. Han som ble nummer to er en rutinert rando-løper og har deltatt i både EM og VM for Norge, sier Haugsnes.

- For at jeg skulle slå han visste jeg at jeg måtte gå fra han oppover. Han hentet meg inn igjen første turen ned, men på den andre turen opp fikk jeg en luke med god margin ned.

Prioriterer skyrunning

Og på nedoverturen kjente han lukten av seier.

- Da forsvinner hemningene. Når jeg ser at jeg har mulighet til å stå øverst å pallen, så peiser jeg bare på.

Og denne gang var det nok til å vinne hele konkurransen.

Skjervøy-væringen viser dermed nok en gang at han er en allsidig toppidrettsutøver. Selv om han nå slo en VM-deltager, er ikke randonee noe Haugsnes blir å prioritere. Fortsatt er det skyrunning som er hovedmålet.

- Skulle jeg gjort det måtte jeg ha vært med på kvalifiseringsløp og brukt mye tid på det. Så det er uaktuelt for meg å bruke mye tid på det på vinteren. Det å reise avgårde på mesterskapene tar tid, så det er ikke noe jeg satser på.

Årets beste økt

Haugsnes tar heller de lokale randonee-konkurransene som en god oppladning til en ny sesong i skyrunning.

- Dette er mer likt som skyrunning enn hva tradisjonell langrenn er. Dette inneholder både bratt og lang motbakke og en tøff nedkjøring.

- Jeg så også når jeg logget denne konkurransen på pulsklokka at det er den beste økta jeg har hatt i år. Så jeg vil nok prioritere de neste konkurransene i randonee.

Narvik Rando ble arrangert for aller første gang, og er et av fire løp i en nordnorsk cup. Tre av fire løp teller sammenlagt.

- Jeg må prøve å få med meg de to neste og håpe jeg klarer å holde Rune Morten unna. Jeg regner med at han er sugen på revansje, så det blir ikke enkelt.

De neste konkurransene i cupen er Lyngen Rando 28. mars, Blåtind Rando 18. april og Skittentind Rando 2. mai.

Sven-Are Paulsen fra Bardu kom forøvrig på 6. plass i lørdagens konkurranse.

NEDKJØRING: Eirik Haugsnes og Rune Morten Johansen på tur ned fra fjellet. Foto: Jan-Arne Pettersen