HAMAR (iTromsø): Sagaen rundt Mikkelsens fremtid gikk på høygir i sommer. Den gangen havnet TIL i en posisjon der de måtte vurdere salg av Mikkelsen før overgangsvinduet stengte i månedsskiftet august/september.

Årsaken var at klubben trengte anslagsvis 15 millioner kroner for å kunne drifte ut 2022. Mye av dette har de skaffet gjennom lån fra investorer, og slapp derfor å «tvangsselge» Mikkelsen, som selv ønsket å bli i TIL ut sesongen.

Med kort tid igjen før sesongen er over, har interessen på ingen måte kjølnet. Etter en vår hvor Mikkelsen ikke hadde spesielt stor uttelling i mål- eller målgivende-protokollen, har høsten vært helt annerledes.

Mikkelsen har herjet mot mange motstandere, blant dem Bodø/Glimt og Rosenborg. I sommer var det en kjent sak at førstnevnte klubb la inn bud på Mikkelsen på rundt 10 millioner kroner. Også Lillestrøm la inn et bud på rundt den samme summen.

Krever 15 millioner

Spilleren selv ga klar beskjed at verken Glimt eller LSK var aktuelle, og at han ville kunne utvikle seg best i TIL denne høsten. Med målpoeng og gode prestasjoner har TILs prislapp økt. Etter hva iTromsø er kjent med er summen TIL skal ønske seg minst 15 millioner kroner.

iTromsø får videre opplyst at både Bodø/Glimt og Lillestrøm skal være villig til å innfri beløpet. Riktignok skal LSKs ønske være spillere i bytte. I tillegg følger Molde situasjonen nøye. RBK på sin side anser Mikkelsen til å være for kostbar i den økonomiske situasjonen de befinner seg i.

22-åringen ga selv uttrykk for at han vil rett til utlandet den dagen han forlater TIL. Fra tidligere er det kjent at klubber på naturlige stoppesteder som Belgia og Nederland følger Mikkelsen tett. Men etter hva iTromsø er kjent med har det kommet sterk interesse fra både polsk toppdivisjon og 2. Bundesliga, nivået under toppen i Tyskland.

– Jeg opplever at det er interesse for August, og at markedet vet hva vi forventer i en overgangssum, sier team manager Lars Petter Kræmer-Andressen til iTromsø.

Har begynt å planlegge for livet etter Mikkelsen

Samtidig understreker Kræmer-Andressen at klubben gjerne vil beholde han lengre, på tross av at det gjentatte ganger er blitt omtalt at Mikkelsen må selges i vinter.

– Vi har sagt at vi tar alt etter sesongen, i hvert fall jeg og agenten min. Så vet jeg ikke hvilke klubber som er på banen. Fokus er på siste kamp mot Aalesund, sier Mikkelsen stående i pressesonen på Briskeby søndag kveld etter å ha vunnet 2–1 mot HamKam i nest siste serierunde.

Han sa kontant nei til både Glimt og LSK i slutten av juli, da de lå langflate etter TIL-juvelen.

– Det var i sommer, og jeg har ikke tenkt mer på dette siden den gang, er Mikkelsens kommentar.

Lagkamerat Eric Kitolano kan også forsvinne fra TIL i vinter, dersom han ikke forlenger avtalen som går ut om et drøyt halvår.

– Jeg ser for meg at Kitolano er en spiller med ambisjoner om å spille på høyere nivå. Det tror jeg absolutt han kan få til, er Mikkelsens dom.

Hovedtrener Gaute Helstrup er innforstått med at det kan bli salg av både Mikkelsen og Kitolano i vinter. Og har for lengst begynt å planlegge for et slikt scenario.

– Sjansen for at det skjer, om den er den 50 prosent eller noe sånt, det vet jeg ikke. Men det kan skje ting. Da er vi glade på deres vegne, og vi vil få penger til å gjøre nye ting. Vi har allerede noen nå som kan gå inn. I dag starter Felix Winther, Runar Norheim kommer inn og Vegard Erlien som kommer til oss fra Ranheim ved nyttår har vært knallgod i OBOS-ligaen, sier Helstrup.