MO (Mo 1-3 FIL): Kuleramma kunne kommet til god nytte for den som telte målsjanser på Sagbakken Stadion i oppgjøret mellom Mo og Finnsnes søndag ettermiddag.

FIL dominerte kampen fra start til slutt, men det var Mo som mot spillets gang tok ledelsen ved Mo-kaptein Jimmy Fjelldalselv fem minutter før pause.

FIL brukte over en time på å omsette sjansene i scoring, men når først en kom, så kom også den andre. Først scoret Vebjørn Grunnvoll på en heading på corner og like etter stusset han ballen videre til Sander Birkeland som satte inn 2-1 og FIL hadde snudd kampen i løpet av to minutter.

Åtte minutter før slutt satte også Grunnvoll inn 3-1 og sitt andre for dagen.

– Helt ekstremt

FIL-trener Bjørn Johansen sier de på et tidspunkt var engstelig for at scoringene ikke skulle komme.

– Ja, vi var litt engstelig vi også, men neida, den var nødt å komme til slutt. Men det er klart, man blir fort frustrert når man skaper så mye uten å få utteling. Vi har tolv målsjanser bare i førsteomgang og 23-24 totalt, så det er helt ekstremt, sier ”Bummen” like etter kampslutt.

– Vi måtte bare holde trykket oppe og fortsette å kjøre på. Nå har jeg ikke sett alle kampene til Mo, men så overkjørt som de ble i denne kampen, det var ekstremt. Vi gjør jo en bra kamp, men så er vi jo for inneffektiv da, konkluderer han.

Fornøyd

Til tross for det enorme sjansesløseriet er han fornøyd med gjennomføringen av kampen.

– Nei, for all del, vi er kjempefornøyd. Som jeg sa til guttene, vi klarte å fokusere på det vi skulle gjøre og jobbe med det mentale også videre gjennom kampen. Vi skulle være god på det vi hadde avtalt å være god på og finne vår rytme og måte å spille på. Når klimaet ble som det ble med masse brente sjanser, så gjaldt det å være sterk og ha tro på det vi gjør. Vi skaper tre hundreprosent-sjanser etter seks og et halvt minutt av andreomgangen og det viser at guttene responderte på det vi sa i pausen, forteller FIL-treneren.

Løvland-skade

FILs midtbanespiller Andreas Løvland måtte gå av med en kneskade åtte minutter før full tid.

”Bummen” tror ikke skaden var så ille som den så ut.

– Vi håper det går bra. Vi har fått lagt på is på kneet nå, så vi håper det gikk bra det der, avslutter han.